|

Tanklar mevzi aldı

Habur’da başlatılan tatbikat üçüncü gününü geride bıraktı. Büyük bölümü tank olmak üzere çok sayıda askeri araç ile askerin katıldığı tatbikatta iş makineleri ile kazılan mevziler artırıldı, bazı mevzilere zırhlı araçlar yerleştirildi. Genelkurmay da tatbikata ilişkin fotoğrafları basınla paylaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:03 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tanklar mevzi aldı, atışa hazır.
Tanklar mevzi aldı, atışa hazır.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında önceki gün başlatılan tatbikat devam ediyor. Irak sınırının sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan tır parkının karşısındaki tatbikat alanı genişletildi.

TANKLAR DERİN MEVZİLERDE

Büyük bölümü tank olmak üzere çok sayıda askeri araç ile askerin katıldığı tatbikatta iş makineleri ile kazılan mevziler artırıldı. Derinleştirilen mevzilere bazı zırhlı askeri araçların yerleştirildiği görüldü. Tankların sürekli manevra yaptığı alanda askerler için çadırlar kuruldu. Tatbikata katılan askerlerin zaman zaman bir araya gelerek görüşme yaptığı görüldü.


GENELKURMAY PAYLAŞTI

TSK’dan paylaşılan fotoğraflarda Silopi/Habur bölgesinde icra edilen tatbikatta görev alan zırhlı birliklerin faaliyetleri yer alıyor. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığı belirtilmiş, bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesindeki operasyonların da sürdürüldüğü kaydedilmişti.

  • Zap’a hava harekatı
  • Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki PKK kamplarına yönelik hava harekatında silah mevzisi, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne ait hedeflere yönelik harekatlar sürüyor. Bu kapsamda dün akşam Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör örgütü PKK kamplarına hava harekatı düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları, silah mevzisi, barınak ve silah/mühimmat depolarını imha etti. Harekatın ardından uçaklar üslerine döndü.
#Türkiye
#Suriye
#TSK
#Habur
7 yıl önce