|

Tek adam krizine kınama formülü

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ‘tek adam’lıkla suçladığı için ihracı istenen Fikri Sağlar’a kınama cezası verildi. Parti içi muhaliflerin sert tepkisi nedeniyle yönetim, Sağlar’ı ihraç etmek yerine kınama cezası vermekle yetindi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:16 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fikri Sağlar
Fikri Sağlar

Halk oylamasının ardından karışan CHP’de sular bir türlü durulmuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘tek adam’ olmakla suçlayan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında karar verildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), parti kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle “tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle YDK’ye sevk edilen Sağlar’a kınama cezası verdi. CHP YDK, Sağlar hakkındaki dosyayı görüşmek üzere dün parti genel merkezinde Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı.

70. MADDEYE SOKTULAR

Yaklaşık iki saat süren YDK’nin ardından yapılan yazılı açıklamada, Sağlar’a, tüzüğün, “Parti Suçları” başlıklı 70. maddesinin “Kınama Cezası Verilecek Parti Suçları” fıkrası gereğince kınama cezası verildiği kaydedildi.

CHP tüzüğünde, “parti yararlarını zedeleyici yayın ve propaganda yapmak, parti görevlilerini küçültücü sözler söylemek, parti çalışmalarını zorlaştırıcı eylem ve davranışlarda bulunmak ile partili üyeler ve yöneticiler hakkında bilerek ve isteyerek aslı olmayan söylentiler çıkarmak, bunları yaymak”, kınama cezası verilecek parti suçları olarak yer alıyor.

İHRAÇ İSTEMİYLE
SEVKEDİLMİŞTİ

Mersin Milletvekili Sağlar, bir gazeteye verdiği röportajda, Kılıçdaroğlu’nu ‘tek adam’ olmakla suçlamış, parti kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Parti Meclisi tarafından, “tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Fikri Sağlar
7 yıl önce