|

Tunceli'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

AK Parti Tunceli Kadın Kolları üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
18:32 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:38 - 13/02/2016 Cumartesi
AA

AK Parti Tunceli Kadın Kolları Başkanı Sibel Anhan, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurulu ve grup toplantısında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" ifadesinin kullanılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.



Erdoğan'ın yüzde 52 oranında oy aldığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı unvanını taşıdığını vurgulayan Anhan, "Bu hakaretle sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını, yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" diye konuştu.



Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışını değiştirmesi gerektiğine inandıklarını kaydeden Anhan, "Kendisine tavsiyemiz artık bir anamuhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasıdır" dedi.



Anhan, suç duyurusu dilekçesini dün adliyeye teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Ak Parti Tunceli Kadın Kolları
8 yıl önce