|

Türk: 'Pontus devleti' evham

Pontus iddialarını eleştiren Adalet Bakanı Türk, "Pontus Rum devletini diriltmeye kimin gücü yeter?" diye sordu.

Yeni Şafak
01:00 - 19/12/2001 Çarşamba
Güncelleme: 18:12 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Rum Pontus Devleti" spekülasyonlarına sert tepki göstererek, "Burada yeniden Pontus Rum devletini diriltmeye kimin gücü yeter?" dedi. Bakan Türk, Ramazan Bayramı nedeniyle geldiği Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, vatandaşlarla bayramlaştı. Türk, bir vatandaşın, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Baki Onurlubaş'ın, "Rumlar'ın Karadeniz üzerindeki Pontus hayalleri devam ediyor" şeklindeki açıklamaları konusundaki düşüncelerini sorması üzerine, şunları söyledi:

Evhama kapılmamak gerek

"Bildiğiniz gibi Karadeniz'e içinde Fener Patriği'nin ve önde gelen işadamlarımızın bulunduğu bir gemi turu yapılmıştır. Bu gemi Trabzon'a yaklaştığı zaman limanda içindekiler için bir folklor gösterisi yapılacaktı. Ama gemideki anonsta (Pontus folkloru) gibi bir ifade kullanıldığı için bundan vazgeçilmişti. O zamandan beri, zaman zaman üzerinde durulan bir konu haline gelmiştir. Hassasiyeti anlıyorum. Ama evhamlar içinde olmamak gerekir. yeniden Pontus Rum devletini diriltmeye kimin gücü yeter?"

Türk, "Burada doğmuş insanların, sonra yaşadıkları yerleri ziyaret etmelerini ben yadırgamıyorum. Pontus Rum devleti, bırakın Cumhuriyet döneminde, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethinden sonra kalkmıştır" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce