|

Türkiye devrede

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Katar ve 7 ülke arasındaki krizin çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girdiğini söyledi. Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımız, ikili telefon görüşmeleri yaparak sorunun çözülmesi için aktif biçimde sürece dahil olmuştur. Türkiye olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 07:36 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’na gelmesinin ardından ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu’nda, Şırnak’ta düşen helikopter kazası, terörle mücadele faaliyetleri, 2 Haziran gecesi başlatılan Rakka operasyonunun detayları ve ekonomik gelişmeler ele alındı. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu: Son 29 yılda dönemsel olarak örgüte katılımın en az olduğu dönem, bu Ocak-Mayıs ayı arasındaki dönem olmuştur önceki yıllara kıyasla. Bir önceki yıla kıyasla da bu dönemde örgüte katılanların sayısında yaklaşık yüzde 90’lık azalmanın ortaya çıktığı anlaşılmıştır.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ

En kısa süre içerisinde başta PKK terörü olmak üzere, bütün terör örgütleri milletimizin, güvenlik kuvvetlerimizin bu kararlı tutumları karşısında diz çökecek ve terör Türkiye’nin gündeminden uzaklaştırılacak ya da gündemin en alt sıralarına atılacaktır. Mahrem imamlardan ya da mahrem yapılanmanın içerisinde var olanlardan bir kısmı etkin pişmanlık yasasından istifade etmek için itirafçı olmuşlar ve çok sayıda önemli bilgiyi soruşturmalar sırasında savcılara vermişlerdir. FETÖ örgütünün artık hareket alanı daraldı. Sadece terör örgütü değil, organize suç örgütü.

ZİYARET UYGUN DEĞİL

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e Türkiye’nin hassasiyetleri hatırlatıldı. Almanya’ya terör konusunda talebimiz bir kez daha açılmıştır. İncirlik üssü Türk üssüdür. Konya’daki üs ise NATO üssüdür. Şartlar dolayısıyla İncirlik üssüne heyet ziyareti şimdilik uygun değil. Çetin konuların konuşulduğu bir müzakere oldu.

AKLI SELİM TEMENNİ EDİYORUZ

(Katar krizi) Ortadoğu artık yeni bir krizi kaldıracak noktada değildir. Yeni ve büyük bir krizin ortaya çıkmaması için teenni aklı selimle hareket etmelerini temenni ederiz. Türkiye olarak Katar'la da diplomasi kanallarını açık tutarak çözüm bulunması kanaatindeyiz. Cumhurbaşkanımız, ikili telefon görüşmeleri yaparak sorunun çözülmesi için aktif biçimde sürece dahil olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmeleriyle birlikte ümit ediyoruz ki mesafe alınır. Önemli bir kriz gibi görünüyor, daha fazla büyümeden çözülmesi gerekir.

Putin ile Katar görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin Suriye’deki çözüm sürecini ve Katar krizini telefonda görüştü. Kremlin’den yapılan açıklamada, iki liderin Basra Körfezi bölgesinde barış ve istikrarın korunması adına uzlaşıcı kararların alınması amacıyla ilgili tüm taraflara diyaloga geçme çağrısı yaptığı belirtildi. Açıklamada ayrıca “ Ortadoğu’daki şiddetli krizin, terör tehdidiyle mücadele konusunda uluslararası toplumunun uyum içinde ve sıkı bir koordinasyon ile hareket etmesini gerektirdiği vurgulandı” ifadelerine yer verildi.


#Katar
#Ortadoğu
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce