|

Uçaklar yetmedi

Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar’a, yaklaşık 4 bin ton gıda malzemesi taşıyan gemi İzmir’deki limandan ayrıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:06 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Uçaklar yetmedi
Uçaklar yetmedi

Aliağa ilçesinde bulunan bir limandan yüklenen kuru gıda, meyve ve sebzelerden oluşan malzemeler yüklü geminin 10 gün sonra Doha’ya ulaşması bekleniyor.

Ürünleri taşıyan lojistik firmasının genel müdürü İpek Demirci, Katar’ın ambargo krizi nedeniyle karayoluyla gıda ürününü temin edemediğini hatırlattı. Firma olarak Katar’a daha önce havayoluyla da gıda malzemesi gönderdiklerini söyleyen Demirci, havayolunun ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle malzemeleri gemiyle göndermeye başladıklarını kaydetti.

Geminin yaklaşık 10 gün sonra Doha’daki Hamat Limanı’na demirleyeceğini anlatan Demirci, “Bunu sadece bir yardım olarak görmemek lazım. Türk ihracatçısını için de büyük bir fırsat aslında. Bu kadar ürünümüz aynı anda Katar’daki marketlerin raflarında yerini alacak” dedi. Türkiye’den Katar’a gemiyle yapılan ilk sefer olduğuna işaret eden Demirci, üreticinin ve tüketicinin memnun olması durumunda gemiyle gıda sevkiyatı yapmaya devam edeceklerin dile getirdi.

#Katar
#Körfez ülkeleri
7 yıl önce