|

Uzlaşma olmazsa yolumuza devam ederiz

23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman resepsiyon verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:45 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Resepsiyona Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile çok sayıda davetli katıldı. HDP’den katılım olmadı. Başbakan Yıldırım, resepsiyonda önemli mesajlar verdi.

TARTIŞMA OLAĞAN

Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile Meclis’te yaşanan gerilime ilişkin, “Bunlar olağan şeyler, o kadar olsun” dedi. “Uyum yasaları için muhalefete gider misiniz?” sorusuna Yıldırım, “Muhalefetle mümkün mertebe uzlaşmayı tercih ederiz ama olmazsa yolumuza devam ederiz” karşılığını verdi.

UYUMU GÖRÜYORSUNUZ

Daha sonra Devlet Bahçeli’nin yanına giderek sohbet eden Başbakan Yıldırım, gazetecilerin Devlet Bahçeli ile yine birlikte mi çalışacaksınız sorusuna, “Çalışmaz olur muyuz? Uyumu görüyorsunuz. Başından beri beraber çalışıyoruz. Sayın Bahçeli, memleket işi olunca sağ olsun her zaman beraber” karşılığını verdi. Sohbet sırasında Başbakan Yıldırım, Devlet Bahçeli’ye ‘foto muhabirleri sesleniyor’ dedi. Bunun üzerine Bahçeli, “Ertesi gün altına yazarlar: Nereye bakıyorlar?” deyince gülüşmeler oldu.

FETÖ’cüler için gereği yapılacak

Resepsiyonda gazetecilerin sorunlarına cevaplayan MHP lideri Bahçeli de uyum yasalarında uzlaşı sinyali verdi. Bahçeli, şunları söyledi: “Bizim parti yetkililerimizin, uyum yasalarından ne anlaşılması gerektiği konusunda ön hazırlıkları vardır. Diğer siyasi partilerin de buna benzer hazırlıkları olursa karşılıklı görüşürüz.” Bir gazetecinin “Parti içerisinde FETÖ’cülerin olduğunu söylemiştiniz. Bu kişilerle ilgili herhangi bir işlem yapılacak mı?” sorusunu Bahçeli, “Bizim bugüne kadar ne yaptığımızı zannediyorsunuz? Bir şey söylemişsem onun arkasındayım. Bunun gereği yapılacak.” şeklinde cevapladı.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
#TBMM
7 yıl önce