|

Vatansızlar panikledi

FETÖ firarisi Fetin ve Fatih Kazancı kardeşlerin ABD’de seramik ve mermer işletmeleri olduğunu tespit eden Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri, aileye ait Tile Optima ve Firuze adlı mermer ve seramik işletmelerini Virginia ve New Jersey’de görüntüledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:43 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Vatansızlar
panikledi
Vatansızlar panikledi

Rodi Giyim için Bank Asya’dan 100 milyon TL değerinde batık kredi aldığı ortaya çıkan Fetin Kazancı’nın Virginia’da işlettiği ‘Firuze’ adlı mermer ve seramik satış deposunda oğulları Selman ve Yasin Kazancı kameralara yakalandı. Gazetecileri görünce panikleyen FETÖ’cü Selman Kazancı, hızla depoya girerek kapıyı kapatıp polisi ararken, ağabeyi Yasin Kazancı ise basın mensuplarına sözlü saldırıda bulundu. İşletmeye gelen ABD polisi, AA ekibini bölgeden uzaklaştırdı.


‘ALDIĞIM PARAYA
BAKARIM’

Türk gazeteciler daha sonra Fetin ve Fatih Kazancı’nın New Jersey eyaletindeki ‘Tile Optima’ adlı işletmesini görüntüledi. Burada kendisini işletmenin müdürü olarak tanıtan Mehmet isimli şahıs fiziki saldırıda bulundu. Saldırmadan önce sorulara cevap vermeyi kabul edip açıklamalarda bulunmaya başlayan ‘Mehmet’ adlı şahıs, 15 Temmuz’daki FETÖ’nün başarısız darbe girişimine ilişkin sorulara “Bana göre çok bir şey değil” ifadesini kullandı, daha sonra “Ben vatansızlaştım, evet. Ben aldığım paraya bakarım” dedi. FETÖ ile ilgili sorulardan rahatsız olan işletme müdürü, özel mülklerine girildiğini iddia ederek “Üzerinde durduğunuz yol da bize ait, gidin yoksa polis çağırırım” dedi. Hemen ardından AA muhabiri ve kameramanına saldıran FETÖ’cü, gazetecilere küfür yağdırdı. 


FETO’nun has adamı

İflas eden Rodi Giyim’in sahibi Fatih Kazancı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in İzmir’e geldiği 1970’li yıllarda yanında bulunan ve 1980’li yıllarda ise Akyaka Vakfı’nı kuran kurmayları arasında yer alıyordu. Geçen yıl aralık ayında vakfa yönelik İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nin düzenlediği operasyonda aralarında Fatih Kazancı’nın da bulunduğu 18 şüphelinin evlerine baskın yapılmıştı. Baskında şüphelilerden 8’i gözaltına alınmış, ancak Fatih Kazancı yurtdışında olduğu için yakalanamamıştı. Kazancı kardeşler örgütün finans kurumu Bank Asya’dan 100 milyon TL’yi aşkın para çekerek ABD’ye taşınmıştı.


#FETÖ
#Fatih Kazancı
7 yıl önce