|

Vazgeçin garantör olalım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referanduma hazırlanan Erbil ile Bağdat yönetimi arasında arabuluculuk yapabileceklerini ve hatta Erbil’in haklarının korunması için de garantör olabileceklerini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:20 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Yabancı basına verdiği demeçte Çavuşoğlu, 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun Irak Anayasası’na aykırı olduğunu hatırlattı, Ankara’nın referandumdan rahatsız olduğunu yineledi. Sürecin durdurulması için BM Güvenlik Konseyi’nin rol oynayabileceğini kaydeden Çavuşoğlu, Barzani’nin kararını ‘büyük bir hata’ olarak niteledi. Referandumun Kuzey Irak bölgesinin çıkarına olmadığının ve bölge güvenliğine hizmet etmeyeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, Bağdat-Erbil arasındaki krizin çözümü konusunda Ankara’nın her türlü yapmaya açık olduğunu kaydetti.


Prangayı söküp atarız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’taki referandum dayatmasına bir kez daha tepki gösterdi. Gaziler Günü’nde yayımladığı mesajında Bahçeli, Türkiye sınırında terör devleti kurulmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “25 Eylül referandumu yoluyla Kerkük’e vurulmak istenen pranga sökülüp atılacak, milli güvenliğimize yönelen aşırı tehdit ve karşı saldırılara milli kenetlenme, kardeşlik ve gazilik hukukuyla karşı koyulacaktır” dedi.

#Ortadoğu
#Irak
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Barzani
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce