|

Yakıp kaçtılar

Cizre’de bir polisin şehit olmasının ardından devam eden operasyonlar sırasında Cudi Mahallesinde bulunan binalardan polise ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında bir binaya giren ekipler, 9 teröristi öldürdü. Köşeye sıkışan diğer PKK'lılar ise binayı ateşe vererek kaçtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:02 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cudi Mahallesi'nde teröristlerin “hücre evi” olarak kullanıldığı değerlendirilen binaya dün düzenlenen ve örgüt mensuplarının saldırısı sonucu bir polis memurunun şehit olduğu operasyonun ardından sıcak temas sağlandı. Çevredeki bazı binalardan güvenlik güçlerine silah ve roketatarlarla saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada, bir polis memuru yaralandı, 9 terörist etkisiz hale getirildi.



SICAK TEMAS SAĞLANDI


Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren bazı teröristlerin de Cudi Mahallesi'nde “hücre evi” olarak kullanıldığı değerlendirilen bir binayı ateşe vererek kaçtığı belirlendi. Binadaki yangına müdahale için bölgeye yönlendirilen itfaiye ekiplerinin, teröristlerin açtığı ateş nedeniyle yangına müdahale edemediği öğrenildi.



YARDIMA HDP KOŞTU


Kandil'den “Mamo ve Rozan'ı kurtarın, gerisi önemli değil” mesajı alan terör örgütü, 15 gündür Ankara ve Cizre'den HDP destekli yürütülen operasyonlara rağmen terör örgütü elebaşlarını kaçıramadı. Son olarak dün Cizre'den bir binanın yandığı, 9 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı haberi geldi. Çatışma bölgesindeki yangın için HDP hemen devreye girdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter üzerinden olayı Madımak'a benzeten mesajlar paylaştı. Baluken, twitlerinde, hükümeti itfaiyenin ve ambulansların gitmesini engellemekle suçladı, yaralıları bombalamakla itham etti.



SON ÇIKIŞ ÜMİDİ!


Bölgedeki güvenlik güçleri, Baluken'in “Madımak” olarak adlandırdığı yangınları PKK'nın çıkardığını kaydetti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kandil'den “Mamo ve Rozan'ı kurtarın” talimatı üzerine son çıkış ümidi olarak terör örgütü bu yönteme başvurdu. Binalarda yangın çıkarılıp “insanlar yanıyor” denilerek ve böylelikle güvenlik güçleri şaşırtılarak, Mamo ve Rozan'ı kaçırmanın amaçlandığı kaydedildi. Teröristlerin yangında birlikte savaştıkları arkadaşlarını da yakmaları dikkat çekti. Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde yangın çıktığı belirtilen binayı PKK'lı teröristlerin ateşe verdiğini açıkladı.



Bu yalan da tutmadı!




Terör örgütünün dağ kadrosundan çok sayıda unsurun bulunduğu değerlendirilen binalara yönelik operasyon sürerken, Mamo ve Rozan'ı kurtarmak için bugüne kadar çok sayıda yönteme başvuruldu. Önce “Binada 30 yaralı var” denildi, ambulansların yaklaştırılmadığından yakınıldı. Daha sonra tarafsız gözlemci heyetleri bölgeye sokulmak istendi. Bu da olmayınca “Binalarda yaralılar aç kaldı, susuz kaldı” denilerek Kızılhaç gibi yardım kuruluşları devreye sokulmaya çalışıldı. Yardım kuruluşlarını devreye sokma girişimi de tutmayınca, örgüt son olarak binalarda yangın çıkararak kaçırma planı yaptı.



Anında karşılık


Şırnak'ta Emniyet Müdürlüğü binasına PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. 4 teröristin öldürüldüğü çatışmada hainlerin attığı roketle yaralanan Mehmet Sıddık Tekmen adlı bir vatandaş da hastanede hayatını kaybetti.



18 terörist daha…



Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 7 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre, Cizre'de devam eden operasyonda dün 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, üç terörist yakalandı. İlçedeki operasyonda bugüne kadar 540 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda da 7 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161 oldu.





#Baluken
#pkk
#Cizre
#Cudi Mahallesi
8 yıl önce