|

Yeni Şafak'a saldıracaklardı

İstanbul’da yakalanan PKK’lı bir teröristin Yeni Şafak'a saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Gazete civarında keşif yapan hainin, Yeni Şafak yerleşkesindeki çevik kuvvet polislerini cep telefonu ile görüntülediği tespit edildi. Teröristlerin diğer hedeflerinin ise İstanbul’daki stadyumlar ve polislerin toplu olarak beklediği alanlar olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:21 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Teröristin cep telefonunda Yeni Şafak yerleşkesinin görüntüleri çıktı.
Teröristin cep telefonunda Yeni Şafak yerleşkesinin görüntüleri çıktı.

Türkiye ve Suriye'nin kuzeyinde aldığı darbelerle köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın kaos planı deşifre oldu. Hainlerin İstanbul'da Yeni Şafak Gazetesi'nin de aralarında olduğu bir çok noktaya saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Terörle Mücadele (TEM) ekipleri 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İstanbul Kadıköy'de bulunan bir inşaat şantiyesinde Sipan K., Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda ise Hamit E. ve Şirvan O., gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.



YENİ ŞAFAK ÇEVRESİNDE KEŞİF YAPMIŞLAR


Terörist Sipan K., sorgusunda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yol yapım çalışmalarında çalıştığını, bir süre önce ayrılarak Sancaktepe, Esenyurt, Kartal ve Kadıköy ilçelerinde çeşitli inşaatlarda kısa süreli çalıştığını söyledi. Sipan K.'nın cep telefonunda yapılan incelemede ise teröristin Yeni Şafak gazetesine saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. Yeni Şafak'ın Topkapı yerleşkesi civarında keşif yapan teröristin, yerleşke içerisinde bulunan çevik kuvvet polislerini cep telefonu ile görüntülediği tespit edildi.



  1. İŞTE DİĞER HEDEFLER
  2. Sipan K.'nın telefonundaki görüntülere göre terör örgütünün saldırı için keşif yaptığı yerler arasında Taksim'de bulunan polis noktası, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu, Üsküdar'daki polis lojmanları, Boğaz Köprülerini Koruma Şube Müdürlüğü binası, Kadıköy'de bulunan Ülker Stadyumu Fenerbahçe Spor Kompleksi ve çevresinde bulunan çevik kuvvet polis noktaları, Galatasaray Türk Telekom Arena Kompleksi ve çevresindeki çevik kuvvet polis noktaları, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu ve çevresinde bulunan çevik kuvvet polis noktaları ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü bulunuyor.

KARGO İLE PATLAYICI


Diyarbakır'da gözaltına alınan Hamit E.'nin işyerinde yapılan aramalarda ise anti tank roket başlığı ve bir tane kalaşnikof otomatik tüfek ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Hamit E.'nin İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa illerine bir kargo şirketiyle patlayıcı maddeler gönderdiği tespit edildi.







#Yeni Şafak
#PKK
#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
#Ülker Stadyumu
8 yıl önce