|

Yeni Şafak'ın 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi'ne ilk gün 300 bin ziyaret

FETÖ’nün ihanetini Türkiye’ye ilk olarak duyuran Yeni Şafak, tarihi bir çalışmayla 15 Temmuz’un dijital kütüphanesini oluşturdu. Darbe girişiminin ilk 48 saati, 248 şehidin şanlı direnişi, söyleşiler, itiraflar, yüzlerce özel video, fotoğraf galerisi ve dosyadan oluşan dev çalışma okurlara açıldı. yenisafak.com/15temmuz adresinden yayın yapan sayfa ilk gün 300 bin okur tarafından ziyaret edildi.

Yeni Şafak ve
01:08 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:25 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak internet servisi tarihi bir çalışmaya imza attı.
Yeni Şafak internet servisi tarihi bir çalışmaya imza attı.

15 Temmuz gecesi darbe girişimi yapıldığını ilk olarak duyuran ve Türk halkını darbecilere karşı durmaya davet eden Yeni Şafak tarihi bir çalışmaya imza attı.



Yeni Şafak internet ekibi 6 ay süren bir çalışmanın sonucunda

oluşturdu. 15 Temmuz'un ilk 48 saati, 248 şehidin şanlı direnişinin tek tek öyküsü, gazilerle söyleşiler, ülkesini işgal etmeye kalkan FETÖ'cü hainlerin itirafları, FETÖ yapılanmasının 50 yıllık çok detaylı geçmişi,

ve toplamda 16 ana başlıktan oluşan, şimdiye kadar hiçbir yerde görmediğiniz kapsamda bir çalışma ile okurlara açıldı.



DAKİKA DAKİKA İLK 48 SAAT


15 Temmuz günü 14.45'te başlayan darbe faaliyeti, dakika dakika oluşturulan

ile 'Dijital Kütüphane'de gözler önüne serildi. İlk 48 saatlik süre, resmi açıklamalar, itiraflar, tanıkların ifadeleri, videolar ve fotoğraf galerileriyle adeta bir belgesel haline getirildi.



HER ŞEHİDE AYRI BİR SAYFA


15 Temmuz'da darbecilere karşı canlarını ortaya koyan

ayrı ayrı hayat hikayelerinin yer aldığı sayfada, çok önemli bilgi ve belgeler de yer alıyor. 248 şehidin yakınlarıyla yapılan

ile oluşturulan sayfalarda, kahramanların o gece nasıl sokağa çıktıkları, darbeye karşı nasıl direndikleri detaylı bir şekilde ele alındı. Gazilerin anlatıları ise 15 Temmuz gecesindeki tarihi direnişi her an yaşatacak bir arşivi ortaya çıkardı.



34 STATİK HARİTA 6 BELGESEL


15 Temmuz'un Dijital Kütüphanesinde darbecilerin itirafları, ifadeleri, darbe girişimine dair belgeler, tanıkların önemli açıklamaları da yer alıyor. 15 Temmuz'un sembol isimlerinin hayat hikayelerinin de yer aldığı dijital kütüphanede 34 statik harita, 32 infografik, 40 bin tutuklunun listesi, 619 video ve tvnet televizyonunun hazırladığı 6 belgesel de yer alıyor.



İHRAÇ LİSTELERİ DE BU SAYFADA


Darbe girişiminin püskürtülmesi ardından günlerce devam eden demokrasi mitingleri, tarihi Yenikapı mitingi, meydanların dili, halkın ve siyasilerin tavrı da Dijital Kütüphane'nin içinde yer alıyor.

ve örgütle ilişkisi olduğu gerekçesiyle devletten ihraç edilenlerin tam listesine de bu sayfadan ulaşılabiliyor.



FETÖ'NÜN 50 YILI


nin nasıl geliştiği, siyasi ve ekonomik ağının nasıl oluştuğu, kirli ilişkilerinin nasıl başladığı ve Fetullah Gülen'in 'cemaat' görünümlü terör örgütünü nasıl kurduğu da bütün detayları ile bu sayfada yer alıyor.



“Harika bir çalışma"


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “15 Temmuz dijital kütüphanesi; şehitlerimizin sayfası, kronolojik anlatım harika bir çalışma. Tebrikler Yeni Şafak" derken AK Parti'nin bir diğer Grup Başkanvekili İlknur İncesöz de sayfanın linkini yayınlayarak “15Temmuz'u unutturmamak adına anlamlı bir çalışma. Yeni Şafak'ı kutluyorum" ifadelerini kullandı.




İlk gün 300 bin ziyaret


adresinden yayın yapan sayfa ilk gün 300 bin okur tarafından ziyaret edildi. Sosyal medyada büyük övgüler alan Dijital Kütüphane için siyasetçiler de anlamlı mesajlar yayınladı. AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ve İlknur İncesöz, yayınladıkları mesajda Yeni Şafak'ı tebrik ederek hazırlanan dijital kütüphanenin önemine dikkat çektiler.









Çok dilli yayına hazırlanıyor


Alanında bir ilk olan 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi, yakın zamanda çok dilli olarak dünya kamuoyuna da sunulacak. İngilizce versiyonunun çalışmaları süren sayfa Almanca, Arapça, Fransızca, İspanyolca ve Rusça dillerine de birebir olarak çevrilecek.


#15 Temmuz
#yeni şafak 15 temmuz sayfası
#darbe girişimi
7 yıl önce