|

YÖK ve üniversitelerden ortak bildiri: Türkiye akademik camiası İsrail'in hastane saldırısını şiddetle kınadı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye'deki tüm üniversiteler, yayımladıkları ortak bildiri ile İsrail'in dün Gazze'deki hastane saldırısını kınadı. Yayımlanan bildiride uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlalinin söz konusu olduğu belirtilirken, saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında da bulunuldu.

Semih Bozkuş
22:27 - 18/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye akademik camiası yayımladıkları ortak bildiri ile İsrail'in hastane saldırısını kınadı.
Türkiye akademik camiası yayımladıkları ortak bildiri ile İsrail'in hastane saldırısını kınadı.

İsrail'in dün Gazze'deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alan ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırı tüm dünyada tepkiyle karşılandı.

Türkiye'de de her kesim tarafından lanetlenen saldırıya bir tepki de Türkiye akademik camiasından geldi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye'deki tüm üniversiteler, yayımladıkları ortak bildiri ile İsrail'in hastane saldırısını şiddetle kınadı.

Hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar dilenen ortak bildiride Filistin halkının acılarının paylaşıldığı belirtildi.

Öte yandan Gazze'de insanlık dramının yaşandığına vurgu yapılan bildiride uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlalinin söz konusu olduğu belirtilerek tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.

İsrail'in saldırısının şiddetle kınandığı bildiriyi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar da sosyal medya platformu 'X' hesabından paylaştı.

YÖK'ten İngilizce ve Arapça olarak da yayımlanan bildirinin Türkçe metninde şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini; bu çerçevede 17 Ekim 2023 günü Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını Türkiye akademik camiası olarak şiddetle kınıyoruz.

Söz konusu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını paylaşıyoruz.

Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusudur. Tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz.

Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. Bu bağlamda, akademik camia olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz."

#İsrail
#Gazze
#Hastane Saldırısı
#YÖK
#Ortak Bildiri
#Kınama
7 ay önce