|

Yolcu trenine mayınlı saldırı

Ankara-Tahran seferini yapan ve içinde 172 yabancı uyruklu yolcu bulunan trene bırakılan mayın, Bitlis'te güvenlik güçlerince imha edildi

Yeni Şafak
00:02 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 31/07/2015 Cuma
AA

Ankara-Tahran seferini yapan ve 172 yabancı uyruklu yolcu bulunan trene bırakılan mayın, güvenlik güçlerince imha edildi.



Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Ankara-Tahran seferini yapan ve içinde 172 yolcu bulunan, "Transasya 11512" sefer sayılı trende patlayıcı madde olduğu yönünde ihbar aldığı belirtildi.



İhbar üzerine konunun Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'a bildirildiği ve trenin, ilçe merkezine varmadan Bitlis-Tatvan karayolundaki Rahva mevkisinde bulunan eski istasyonda durdurulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:



"Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından yolcular emniyetli bölgeye alınmış, akabinde trende patlayıcı madde ve şüpheli cisim araması yapılmıştır. Arama esnasında vatandaşların olduğu yerde şüpheli bir cisim olduğunun belirtilmesi üzerine, bölgeye gönderilen Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından bir adet Alman tipi kara mayını bulunmuştur. Gerekli tedbirlerinin alınmasının ardından mayın yerinde imha edilmiştir."



Açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Tatvan Kaymakamlığı ve Feribot İşletmeleri Genel Müdürlüğünce yolcuların refah ve konforu için güvenlik önlemleri ve adli işlemler gerçekleştirilinceye kadar, Feribot İşletmeleri Müdürlüğü tarafından yolculara kumanya verilmiştir. Yolcuların Tatvan Feribot İşletmesine nakledilmesinde ise Tatvan Belediyesinin imkanlarından yararlanılmıştır."

#Ankara
#Tahran
#tren seferi
#mayın
#imha
#Bitlis
9 yıl önce