|

Yozgatlı Suna Yılmaz'ın imdadına Başbakan yetişti

Canlı yayında karaciğer hastası eşinin sorununu anlatan Suna Yılmaz'ın imdadına Başbakan Erdoğan yetişti. Yapımcıları arayan Erdoğan, tedavi masraflarını üstleneceği sözünü verdi.

Helin Şahin
00:00 - 3/04/2007 Salı
Güncelleme: 01:21 - 3/04/2007 Salı
Yeni Şafak
Yozgatlı Suna Yılmaz'ın imdadına Başbakan yetişti
Yozgatlı Suna Yılmaz'ın imdadına Başbakan yetişti

ATV'de dün sabah, Seray Sever ve Metin Şentürk'ün sunduğu 'Sabahın Körü' programına katılan Suna Yılmaz, eşinin karaciğer hastası olduğunu belirterek, çaresizliğini dile getirdi. Programı evinden izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yılmaz'ın çaresizliğine dayanamayarak program yapımcılarını telefonla aradı. Başbakan'ın, Suna Yılmaz'dan habersiz olarak program görevlilerine, “Vatandaşımıza söyleyin Başbakanlık olarak her türlü desteği ve yardımı sunacağız. Lütfen bizi arasın” dediği belirtildi.

EŞİ İÇİN 20 GÜNDE 11 KİLO VERDİ

Ali Yılmaz uzun süredir karaciğer yetmezliği yaşıyor. Yılmaz'ın eşi Suna Yılmaz, eşinin hastalığının ilerlemesi üzerine Yozgat'tan İzmir'e taşınma kararı aldı. Bir ay önce İzmir'e gelen Yılmaz çifti için sıkıntılı günler başladı. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Ali Yılmaz'ın durumu giderek ağırlaştı. Tek çare olarak karaciğer naklini gösteren doktorlar, Suna Yılmaz'a 15 kilo fazlası olduğu için nakil yapmasının riskli olduğunu söylediler. Ancak, 21 yaşındaki oğlu Hüseyin Yılmaz'ın babasına karaciğer nakli yapabileceği belirtildi. Anne Suna'nın gönlü bir türlü oğlunun organını babasının tedavisi için vermesine razı olmadı. Bunun üzerine Suna Yılmaz, 20 gün boyunca 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin merdivenlerinde spor yaptı. Sürekli koşan ve merdiven çıkan Yılmaz, 20 günde 11 kilo verdi. Ancak 3 kilo daha vermesi gerekiyordu. Doktorlar zamanın daraldığını ve operasyonun derhal yapılması gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine oğul Hüseyin karaciğerinin bir bölümünü babasına verdi.



17 yıl önce