|

Zekai Paşa o geceyi anlattı: Şehadeti emrettim 'başüstüne' dedi

FETÖ'cü generali alnından vurarak darbenin gidişatını etkileyen Şehit Ömer astsubayın kahramanlık öyküsünü Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı anlattı. Kendisine Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürme emri verdiğini belirten Aksakallı, son konuşmalarını şöyle anlattı: Bu işin sonunda şehit var. Hakkını helal et' dedim. Bana son sözü, 'Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de edin' oldu.

Yeni Şafak
09:35 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:46 - 27/07/2016 Çarşamba
Diğer

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminin yaşandığı gece olayların seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir ile son konuşmasını gözyaşlarıyla anlattı.



Aksakallı'ya hain operasyon


Darbe girişimi gecesi, Aksakallı'nın makam aracı, Külliye'ye giden yol üzerinde 3 araç tarafından sıkıştırıldı. Darbecileri atlattılar. Zekai Paşa, o gece bir kalkışma olduğunu Özel Kuvvetler Karargahı'nın da ele geçirilmek istendiğini öğrenir öğrenmez hem en güvendiği adamını aradı hem de karargahtaki nöbetçi subaylara ulaşmaya çalıştı. Tabii aynı anda, ÖKK'den en sadık adamlarına da silahlarını alarak komutanlığını önüne gelmeleri emrini verdi.



Zekai Paşa, karargâhı aradığında, şok bir cevapla karşılaştı. Terzi, "Ben oraya geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, içeriye komutanlardan kimseyi almayın, gerekirse

ateş

edin" emrini vermişti.



Zekai Paşa, "Siz görevden alındınız, artık Semih Paşa'nın emrini dinliyoruz" diyen albaya, "Emrimi dinlemiyorsun, FETÖ'cülerin emirlerini dinliyorsun, sen paralelcisin" diye bağırdı.



Şehadet emrine "Başüstüne komutanım" diye karşılık verdi


O geceyi Sabah gazetesine anlatan Zeki Paşa, şu ifadeleri kullandı: Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım, Ömer benim koruma astsubayımdır. Ömer'e, "Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et" dedim.



Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine vakur bir sesle Zekai Paşa'ya hitaben, "Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.





#FETÖ
#Darbe
#Ömer Halisdemir
8 yıl önce
default-profile-img