|

Bir festival çek kısa olsun!

Öğrenci yönetmen adaylarını 4 senedir buluşturan KısaKes yarışması, bu yıl festivale dönüştü. Festivale şimdiden 78 ülkeden 656 kişi başvurdu.

Yeni Şafak ve
01:54 - 23/11/2014 Sunday
Güncelleme: 01:57 - 23/11/2014 Sunday
Diğer

2010 yılından beri liseli öğrencilerin hayal güçlerini yarıştıran KısaKes Film Festivali’nin Univision ayağı, bu yıl tüm dünyadaki öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. Festival, dünyada bir ilki gerçekleştirerek uluslararası platformda üniversite öğrencilerini ilk kez bir film yarışmasında biraraya getirecek. 


YARIŞMADAN FESTİVALE 

Dört yıldır liseler arası olarak düzenlenen yarışma bu yıl festivale dönüştü. Festivale şu ana kadar 78 ülkeden 656 başvuru geldi. Festivalin bir özelliği de finale kalan filmlerin İstanbul ve Berlin’de gösterilmesiyle üniversiteli öğrencilerin filmlerine uluslararası bir erişebilirlik kazandıracak olması. Üniversiteliler, 15 Aralık’a kadar festivale başvurulabilecek. Jüri üyelerini şimdilik saklı tutan festivalde uluslararası ve sektörden önemli kişilerin jüri koltuğunda olacağı söyleniyor. 26-27-28 Ocak tarihinde İstanbul’da ve Berlin'de genç sinemacılar ve sinefillerin katılımıyla gerçekleşecek olan KısaKes Univision son gününde düzenlenecek bir törenle son bulacak. Kısakes başvuruları http://www.kisakes.org adresinden kabul ediyor.

#kısakes yarışması
#film festivali
#genç sinemacılar
9 years ago