|

12 düşükten sonra anne oldu

Diyarbakır'da, 12 kez düşük yapan bir kadına, bölgede ilk kez uygulanan lenfosit aşısı yapıldı. Aşı sonrası anne olan kadına uygulanan tedavi ile ilgili konuşan Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hem annenin hem de babanın hücrelerinin anneye enjekte edildiğini kaydetti.

Yeni Şafak
09:51 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:03 - 20/10/2017 Cuma
IHA
Doç. Dr. Hakan Çoksüer, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Hakan Çoksüer, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Diyarbakır
'da görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer'in, Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk defa denenen bir yöntem olan lenfosit aşısı sayesinde, 12 ve 9 kez düşük yapan kadınların, çocuk sahibi olmalarını sağladı.Dünya genelinde özellikle Avrupa ülkelerinde sıkça kullanılan, Türkiye'de ise kullanımı gelişmeyen lenfosit aşısı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez kullanıldı. 12 ve 9 kez tekrarlayan düşük yaşayan annelere yapılan aşı sayesinde kadınlar, düşük geçirmeden çocuklarını kucaklarına aldı.
Hem anne hem babanın hücreleri anneye enjekte ediliyor

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, "Özellikle bağışıklık sisteminin, tekrarlayan düşüklerde çok ciddi bir öneminin olduğunu biliyoruz. Lenfosit aşısının, tekrarlayan düşüklerde ciddi olumlu sonuçlar verdiği literatüre girmiştir.

Özellikle tüp bebek uygulamasından önce sonrasında toplam 4 doz şeklinde uyguluyoruz. Buradaki mantık, biz biliyoruz ki gebelik için sağlam bir yumurta ve sağlam bir sperm olması gerekiyor. Birleştiğinde ve anneye transfer ettiğimizde embriyo olarak veriyoruz. Yani hem annenin hücrelerini hem de babanın hücrelerini biz anneye enjekte etmiş oluyoruz. Bu aşı ile babanın hücrelerini ayrıştırarak lenfositleri direkt olarak anneye enjekte ediyoruz böylece anne babadan gelen hücreleri tanımış oluyor, buna bağlı olarak da doku reddi de önlenmiş oluyor" dedi.

#Düşük
#Gebelik
#Hamile
#Gebe
#Doğum
#Lenfosit
7 yıl önce