|

130 milyonluk şarkısı çalıntı çıktı

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği, Manuş Baba'nın Dönersen Islık Çal albümündeki Eteği Belinde şarkısının, Atilla Yılmaz'ın Senden Gayrı isimli eserin kopyası olduğuna karar verdi. Youtube'da toplam 130 milyonluk izlenme oranı olan şarkı Eteği Belinde, son zamanlarda çok fazla popüler olmuştu.

Yeni Şafak
09:49 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:56 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Manuş Baba lakapkı Mustafa Özkani "çalıntı" iddialarının doğru olmadığını söyledi.
Manuş Baba lakapkı Mustafa Özkani "çalıntı" iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Atillla Yılmaz, Manuş Baba’nın Eteği Belinde eserinin kendisinin 2005 yılında piyasaya çıkardığı albümündeki Senden Gayrı’dan çalıntı olduğuna dair Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ne (MSG) başvurmuştu.

  • Konuyu değerlendiren MSG, “Yapılan başvuru doğrultusunda dijital ortamda sunulan ses kayıtları değerlendirilmiştir. Bestesi Atilla Yılmaz’a ait ‘Senden Gayrı’ isimli eseri ile Manuş Baba’nın yorumladığı ‘Eteği Belinde’ isimli eserin tempoları farklı olsa da ara nağmelerin birebir aynı olduğu tespit edildi” şeklinde görüş bildirdi.

'Nasıl çıkacağız bu işin içinden?'

Manuş Baba, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "MSG dışında, MESAM'a başvurulmuş çalıntı, benzerlik adına başka bir eser sahibine ait başka bir dilekçe daha bulunuyor. ‪Nasıl çıkacağız bu işin içinden bilemiyorum. Nereden bulaştık bu işe bilmiyorum.‬

‪Vaktiyle atari salonunda oyun oynamak için evden ufak tefek bir şeyler arakladığımız oldu da böyle ‘hırsız’ damgası vurularak ortada dolaşan haberler mevzusu biraz ağır yani." "Üzüldüğüm tek nokta var ki ‘tanımadığım, bilmediğim, dinlemediğim, iyi niyetten yoksun, benim için müzikal olarak çok uç bir noktada olan eser sahibi (sahipleriyle) ile öyle bir benzerliğin olma ihtimali ve kendimin aynı hisleri paylaşmış olma ihtimali’dir beni yaralayan… ‘Ben yazdım, ben ürettim’ derken o özel hislerimin çok da özel kılınamayacağı bir durumla karşılaşmaktır beni kıran."

Atilla Yılmaz'a ait olduğu kanıtlanan Senden Gayrı isimli o şarkı:


#Manuş Baba
6 yıl önce