|

3 dakikada 5 kilo domates yedi

Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen "domates" temalı yürüyüşün ardından kadınlar ve çocuklar arasında düzenlenen "domates yeme" yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma sonunda Ela Karakaya, 3 dakikada 4 kilo 930 gram, çocuklar kategorisinde ise Kazım Gencer 3 dakikada 1 kilo 575 gram domates tüketti.

Yeni Şafak
15:08 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 15:17 - 26/02/2017 Pazar
AA
Yarışmanın birincisi 3 dakikada yaklaşık 5 kilo domates yedi.
Yarışmanın birincisi 3 dakikada yaklaşık 5 kilo domates yedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen "domates" temalı Sarnıç Tepesi doğa yürüyüşüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından kadınlar ve çocuklar arasında düzenlenen "domates yeme" yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.



Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak her ay bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ve bu yürüyüşlerin her birinin farklı temaları olduğunu belirterek, bu yürüyüşün de temasının "domates" olduğunu söyledi.



3 dakikada 13,5 kilogram domates yediler


Kadınlar ve çocuklar arasında domates yeme yarışması yapıldı. Toplam 10 kadının katıldığı yarışma öncesi yiyecekleri domates kasalarını hassas terazilerle tartarak alan yarışmacılar, jüri üyelerinin gözetiminde en fazla domatesi yiyebilmek için mücadele etti.



Yarışma sonunda 3 dakikada 4 kilo 930 gram domates yiyen Ela Karakaya birinci, 4 kilo 765 gram domates tüketen Meral İlci ikinci ve 3 kilo 580 gram domates yiyen Naciye Aydemir ise üçüncü oldu.



Çocuklar kategorisinde birinci 1 buçuk kilo domates yedi


Çocuklar kategorisinde ise 3 dakikada 1 kilo 575 gram domates tüketen Kazım Gencer birinci, 1 kilo 340 gram domates yiyen Beytullah Koncuk ikinci ve 715 gram domates tüketen Yusuf Yıldırım ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalya verildi.



Yarışmada birinci olan Ela Karakaya, amaçlarının yarışmak değil, domatesin kalitesini göstermek olduğunu belirterek, "Bizim domatesimiz gayet sağlıklıdır. Burada biz domatesleri hiç yıkamadık. Seradan nasıl geldiyse o şekilde yedik. Doğal ve çok lezzetliydi." diye konuştu.




#Hüsamettin Çetinkaya
#Antalya
#Kumluca
7 yıl önce