|

9 saatten fazla uyku hastalık belirtisi

Uzmanlar, yatakta belli bir saatten fazlasını geçirenlerin gelecek 10 yıl içerisinde bunama ve Alzheimer'a yakalanma risklerinin oldukça yüksek olduğunu söylüyor. Yapılan araştırmaya göre 9 saatten fazla uyumak Alzheimer belirtisi.

Yeni Şafak
09:47 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 09:55 - 24/02/2017 Cuma
Diğer
Fazla uyku halk arasında bunama olarak bilinen Alzheimer hastalığının belirtisi.
Fazla uyku halk arasında bunama olarak bilinen Alzheimer hastalığının belirtisi.

Araştırma için 2 bin 400'den fazla kişi 10 yıl boyunca takip edildi. Araştırmacılardan Dr. Matthew Pase, kişilerin uyku düzeninden bunama riskinin 10 yıl öncesinden belirlenebileceğini söyledi. 9 saatten fazla uyuduğunu bildiren kişilerde aynı zamanda düşünme ve hafıza problemleri de fark edildi. Milliyet'in haberine göre; Alzheimer'ın diğer belirtileri arasında gereksiz ve uzun konuşma, koku alma hissinin kaybedilmesi de yer alıyor.



Yataktan bir türlü çıkamamak hastalığın sebebi değil belirtisi. Yani saatini erken bir saate kurduğunuzda Alzheimer'ı önlemiş olmayacaksınız.



Alzheimer nedir?


Alzheimer, yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan, günlük yaşamın gerektirdiklerini uygulayamama gibi problemlere yol açan bir hastalıktır. Geri dönüşümü olmayan ve ilerleyen bir hastalık olan Alzheimer, halk arasında bunama olarak bilinir.

Kahve ve kakao Alzheimer düşmanı 36 yaşında Alzheimer oldu


#Uyku
#Uyku düzeni
#Alzheimer
7 yıl önce