|

Antalya Film Festivali'nde skandal

4. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin yarışma seçkisindeki "İnsan Seli" isimli belgesel filmi tartışmalara neden oldu. Belgeselde, Türkiye için "Suriyeliler için bir şeyler yaptı" ifadesine izleyiciler, Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

Yeni Şafak
10:34 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:33 - 23/10/2017 Pazartesi
Antalya Film Festivali'nde teknik arızadan dolayı aksaklık yaşandı.
Antalya Film Festivali'nde teknik arızadan dolayı aksaklık yaşandı.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, yarışma filmlerinden Çinli sanatçı Ai Wei Wei'nin İnsan Seli (Human Flow) isimli belgesel filminin gösterimi yarıda kaldı.

Festival kapsamında Çin-Almanya yapımı belgesel, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gösterildi. Gösterim sırasında filmin Türkiye ile ilgili kısmındaki bir röportajda, röportaj yapılan kişinin "Türkiye de Suriyeliler için bir şeyler yaptı." anlamına gelen sözleri üzerine seyirciler, Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

Film yarıda kesildi

Bu esnada filmde sekronizasyon (görüntü, ses ve altyazı uyumsuzluğu) sorunu yaşanırken, röportajı veren kişinin konuşmasının alt yazısında PKK terör örgütü üyelerinin "gerilla" olarak yazılması üzerine tepkiler arttı.

Festival yetkilileri filmi yarıda keserek, sekronizasyon sorununun çözülmesinin ardından filmin ilerleyen günlerde yeniden gösterileceği açıklamasını yaptı.

65 milyon mülteciyi anlatıyor

Temel olarak küresel göçmen krizini konu edinen belgesel, 65 milyon insanın savaş, açlık ve iklim değişikliği gibi nedenlerle zorla yerlerinden edilmesini anlatıyor.

Çekimleri Afganistan, Bangladeş, Fransa, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Irak, İsrail, Meksika, Pakistan, Filistin, Sırbistan, Suriye ve Türkiye'de yapılan belgeselin yönetmenliğini Çinli sanatçı Ai Wei Wei üstleniyor.

#Antalya Film Festivali
6 yıl önce