|

Arabesk'in hafızası Ali Tekintüre öldü

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’ gibi ünlü şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre bu sabah hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören ve yoğun bakımda yatan Ali Tekintüre'nin vefatı sanat dünyasını üzdü.

Yeni Şafak
13:53 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 15:33 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre'nin Arabesk müzik dalında birçok eseri bulunuyor.
Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre'nin Arabesk müzik dalında birçok eseri bulunuyor.

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’, ‘Dilek Taşı’, ‘Sürünüyorum’ gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre bu sabah hayata gözlerini yumdu.

'Ülkenin şarkı haritasını beraber çizdik'

Ali Tekintüre’nin 40 yıllık dostu Ahmet Selçuk İlkan, dostunun kaybının ardından duygularını şöyle ifade etti:

“Ülkenin şarkılarının haritasını beraber çizdik. Birlikte yazdık çalıştık. güzel şarkılar ülkeye kazandırdık. Şair olarak yazar olarak yol arkadaşımdı. Gönül arkadaşımdı. Hayatta birbirimize inandığımız dostumdu. Ne yazık ki kaybettik.”

Ali Tekintüre kimdir?

Müzisyen, söz yazarı ve şair Ali Tekintüre, 1953 yılında Adıyaman`da doğdu. Genç yaşta İstanbul`a geldi. Askerdeyken yazdığı "Tanrım Beni Baştan Yarat" şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın`ın parçayı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başladı.

1978 yılında Dilek Taşı sinema filmi için sözlerini yazdığı 'Dilek Taşı' şarkısı Gülden Karaböcek'e şöhretin kapılarını açmıştır. Hemen ardından sözlerini yazdığı "Sürünüyorum" adlı şarkı statlarda marş oldu. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses, Bülent Ersoy gibi dönemin ikon isimleriyle çalışan Ali Tekintüre birçok unutulmaz şarkıya imza attı. 'Dilek Taşı'ndan başka 1985 yılında 'Duyar mısın Feryadımı' adlı şarkının aynı adlı sinema filmi çekti. Yazdığı "Gitme" parçası 1987`nin en meşhur parçalarından biri oldu. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. Ayrıca 10 şiir kaseti var.


#Ali Tekintüre
6 yıl önce
default-profile-img