|

Bahar kokulu bilet

Hazırladığı güldesteler ve ansiklopedik çalışmalarıyla tanınan Mustafa Uslu, bu defa bir hikaye kitabıyla okurunu selamlıyor. Erkam Yayınları’ndan çıkan “Bahar Gelince”de Uslu, keyifli bir yolculuk vaadediyor.

Yeni Şafak
11:23 - 8/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 8/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Uslu'nun Bahar Gelince kitabı çıktı.
Mustafa Uslu'nun Bahar Gelince kitabı çıktı.
SEYFEDDİN ESEN


'Niyet hayır, akıbet hayır' düşüncesiyle siz bir kapı aralarsınız, araladığınız o kapının ardından başka kapılar açılır. Kendinizi hayatın dört mevsiminin, renklerinin, kokularının ve nimetlerinin arasından geçirecek bir yolun başında bulursunuz. Yürüyeceğiniz bu yolda yüzleşeceğiniz hayaller, ümitler, sevinçler, üzüntüler ve kırgınlıklar hayatın kendisidir. Yolculuğunuz sırasında doğru istikamette samimiyet, azim ve gayretle ilerleyip emek vererek tabiatla bütünleşebilir; insana huzur veren renk renk, burcu burcu kokan çiçekler ve meyvelerle ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Gönül dünyanızı tatlı bir bahar esintisiyle dolduracak bu kitap; sadece tüketmek yerine üretmeyi tercih ederek fıtrat gereği, 'sadık yâr' kara toprağın bağrına başını koyanların hikâyesidir.


En son kuş seslerini ne zaman duydunuz? Gönül dünyanızda kelebekler ne zaman kanat çırptı? Zambaklar, erguvanlar, sarıçiğdemler ve nevruz çiçekleri sizinle ne zaman güzelliklerini paylaştı? En son ne zaman -alın terinin soğumasını beklerken- kara çaydanlıktan bir yudum çay içen Başaran Ali'nin misafiri oldunuz? Ruh dünyasını sakin limanlara demirleyen insanlarla ne zaman sohbet ettiniz?


MUHTEŞEM ZENGİNLİK

İnsan zaman zaman mekân değiştirmeli... Bazen yığınlar altında kalmadan bedeni, bir bilet alıp şehri terk etmeli. Ali olup toprağın diline kulak vermeli. Hamza olup Bahar'ını beklemeli... İşte size bahar kokulu bir bilet! Bu yolculukta yazar Mustafa Uslu, sımsıcak kurgusu ve samimi üslubuyla tıkır tıkır işleyen kâinatın ahengine katılan, sabrı, imanı, tevekkülü, azmi elinden bırakmayan insanlarla tanıştırıyor sizi.


Toprağa bağlı, değerlere sadık Anadolu insanı; muhteşem bir zenginliğin yanında muhteşem özellikleri de bünyesinde barındıran insandır. Tüm mütevazılığa rağmen yakından bakınca pür insandır, derindir, bazen yalnızdır, bazen de hüzünlü... Yiğittir, diğerkâmdır, naziktir, cömerttir. Mustafa Uslu, bu uzun hikâyesinde bir türlü dindiremediğimiz ruhi ıstırapları baharla dindiriyor. “Bahar Gelince” kırlara, köye, yüreğe düşen cemreyi bir de o vakit seyredin.


Modern dünyanın baskısı altında bedenlerimizin beton yığınlarına hapsedildiği ruhlarımızın ve dimağlarımızın kapitalizmin esiri edilmeye çalışıldığı soğuk ve karlı kış günlerini geride bırakırken Anadolu insanının bütün saf duygularını akıcı bir üslupla günümüze taşıyan ve okurken kendimizi içinde bulacağımız muhteşem bir yolculuğa ne dersiniz?


Alnı ak bahtı kara Anadolu insanının çalışkanlık, misafirperverlik, tevazu, paylaşmak gibi bütün güzel hasletleri yaşamaya ve baharı karşılamaya var mısınız? Yazar Mustafa Uslu, “Bahar Gelince” adlı hikâye kitabında sadece mevsimler arası bir yolculuğa değil, donuk ruhları yeniden yaşama sevinciyle buluşturan bir yolculuğa çıkarıyor.



Kitabın künyesi:

Bahar Gelince


Mustafa Uslu


Erkam Yayınları


Şubat 2017


160 sayfa


#Bahar Gelince
#Mustafa Uslu
7 yıl önce