|

Bayramlar yüreklerimizi birleştireceğimiz gündür

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, “Bugün, aynı dinin, aynı inancın neşesinde yüreklerimizi birleştireceğimiz, kardeşliğimizi güçlendireceğimiz, kırgınlıklarımızı onaracağımız gündür” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:03 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bayramlar yüreklerimizi  birleştireceğimiz gündür
Bayramlar yüreklerimizi birleştireceğimiz gündür

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geleneksel hale getirdiği "Bayram namazında Sultanahmet’te buluşuyoruz" daveti kapsamında binlerce vatandaş seccadesini alarak bayram namazını kılmak için Sultanahmet Cami’sine geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bayram namazı sonrası ettiği duaya kadın, erkek, yaşlı, çocuk, engelli herkes ellerini semaya kaldırarak amin dedi.

KARDEŞLİĞİMİZ GÜÇLENSİN

Kardeşlik, dayanışma ve bayramlaşmanın önemine işaret eden Görmez, "Aziz kardeşlerim, bugün, birbirimizi cennet diye ağırladığımız, birbirimizi sevindirmek için ter döktüğümüz şu vakitler, şu bayram sabahı, tüm insanlığın geleceği için bir umuttur. Bugün, iyilik ümidi olmak üzere kıyama durduğumuz, kötülüğün tortularını yeryüzünden silmek için secdeye kapandığımız gündür. Bugün, aynı dinin, aynı inancın neşesinde yüreklerimizi birleştireceğimiz, kardeşliğimizi güçlendireceğimiz, kırgınlıklarımızı onaracağımız gündür" dedi.

SEVİNÇLERİMİZ GÖLGELİ

Görmez, İslam coğrafyasını zor günlerden geçtiğini dile getirerek bayramlaşmanın önemine vurgu yaptı. Bayramlaşmanın kırgınlıkları ve küskünlükleri gidermek için fırsat olduğunu söyleyen Görmez, "Bugün, sevinç günümüzdür. Sevinmek ibadettir. Muhterem kardeşlerim... Biliyorum, sevinçleriniz gölgelidir. Zira biz bayram yaparken İslam ümmeti acılar içinde kıvranmaktadır. Ne yazık ki, bu bayramı da içimiz kan ağlayarak idrak etmekteyiz. Zira biz bayram yaparken, İslam diyarlarında yerlerinden yurtlarından edilmiş, insanlar var" diye konuştu. Görmez, hutbede okuduğu dua sonrası İstanbullularla bayramlaştı.

#Mehmet Görmez
#Ramazan Bayramı
#İslam alemi
7 yıl önce