|

Bebek arabası ekmek teknesi oldu

Samsun'un Havza ilçesinde 68 yaşındaki bedensel engelli Şükrü Çelik, eski bir bebek arabasına yerleştirdiği sepetiyle sokak sokak gezerek simit satıyor. Çelik, "Çeşitli işlerde çalıştım. Yaklaşık 20 yıldır da simit satıyorum. Sepeti taşıyamadığım için bebek arabasına yerleştirdim. Böyle iki çocuk büyüttüm" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:58 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 12:05 - 15/08/2017 Salı
AA
Şükrü Çelik, eski bir bebek arabasına yerleştirdiği sepetiyle sokak sokak gezerek simit satıyor.
Şükrü Çelik, eski bir bebek arabasına yerleştirdiği sepetiyle sokak sokak gezerek simit satıyor.

Samsun'un Havza ilçesinde 68 yaşındaki bedensel engelli Şükrü Çelik, her gün rızkını bebek arabasından bozma ekmek teknesiyle arıyor.

İki çocuk babası Çelik, evinin geçimini sağlamak için günün ilk saatlerinde fırının yolunu tutuyor. Aldığı simitleri bebek arabasına özenle yerleştiren Çelik'in mesaisi de başlamış oluyor.

İlçenin sokaklarında, ardında bıraktığı taze simit kokusuyla yıllardır yolunu bekleyen "özel" müşterilerine satış yapan Çelik, helalinden para kazanmanın verdiği huzurla ekmek teknesine gözü gibi bakıyor.

Parasızlıktan tedavi olamadı

Çelik, 10 yaşındayken sokakta düşüp kalça kemiğinin kırıldığını, imkansızlık nedeniyle tedavi olamadığı için bedensel engelli olarak hayatını sürdürdüğünü söyledi.


20 yıldır bebek arabasıyla rızkını arıyor

Taşıyamadığı için simit sepetini kullanılmayan bebek arabasına yerleştirdiğini belirten Çelik, şunları dile getirdi:

"Komşularımın kullanmadığı bebek arabasıyla sepeti taşımam da kolaylaştı. Yaklaşık 20 yıldır bu şekilde rızkımı arıyorum. Allah nasip etti bu işten hem ailemin geçimini sağladım hem de primlerimi ödeyerek emekli oldum.

Çelik, günde 150-200 simit sattığını ifade ederek "Benim özel müşterilerim var. Her gün beni beklerler. Simitlerini taze, sıcak bir şekilde veririm. İşimi seviyorum. Sağlık sorunlarım nedeniyle zorlansam da işimi severek yapıyorum." diye konuştu.

#bebek arabası
#engelli
#Havza
#Samsun
#simitçi
#Şükrü Çelik
7 yıl önce