|

Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması" için başvuru süreci başladı. Organizasyon komitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve diğer ülkelerden tüm yönetmen ve yapımcılara açık olan ödüllü yarışmaya katılım için herhangi bir konu ve süre kısıtlaması bulunmuyor.

Yeni Şafak
15:38 - 17/02/2017 Cuma
Diğer
Son gün 15 Haziran.
Son gün 15 Haziran.

Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın organizasyon komitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve diğer ülkelerden tüm yönetmen ve yapımcılara açık olan ödüllü yarışmaya katılım için herhangi bir konu ve süre kısıtlaması bulunmuyor.



Başvurusu yapılacak filmlerin yarışmaya müracaat tarihinden önceki iki yıl içinde çekilmiş ve İngilizce alt yazılı olması gerekiyor. Başvuru süresi 15 Haziran'da sona erecek olan yarışmada finale kalan filmler, Kasım 2017'de Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi ve Goethe Enstitüsü'nde gösterilecek.



Seyirciler de "En İyi Belgesel" ve "En İyi Kısa Film" için oy kullanabilecek.



Yarışmanın jürisinde film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long ve Harvard Film Arşivi Küratörü Jeremy Rossen gibi isimler yer alıyor.



Ödüle layık görülen filmler 2018 yılında yapılacak 17. Boston Türk Film Festivali programında bir seçki olarak da izletilecek.








#Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması
7 yıl önce