|

Çocukların yeni hayali: Kayı armalı sünnet elbiseleri

Konya'da börk ustası Mehmet Dilekçi, "Diriliş Ertuğrul" dizisindeki oyuncuların kostümlerinden esinlenerek, sünnet elbiseleri hazırladı. Çocukların sünnetlerinde "alp kostümü" giyinmek istediğini anlatan Dilekçi, "Alp kıyafeti giyen çocuğun yürüyüşü bile değişiyor. Daha öz güvenli ve babayiğit duruşa bürünüyor" dedi.

Yeni Şafak
10:17 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:18 - 14/08/2017 Pazartesi
AA
Kayı ve çift başlı kartal armalı elbiseler, çocuklardan yoğun ilgi görüyor.
Kayı ve çift başlı kartal armalı elbiseler, çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Konya'da börk ustası Mehmet Dilekçi'nin "Diriliş Ertuğrul" dizisinden esinlenerek hazırladığı "kayı" ve "çift başlı kartal" armalı sünnet elbiseleri ilgi görüyor.

Börk ustası Dilekçi, kent merkezindeki Tekstilciler Sanayi Sitesi'nde 2 yıl önce arkadaşı Seyit Kara ile kurduğu 40 metrekarelik işletmesinde faaliyetini sürdürüyor.

Burada 80 modelde üretilen börklere, Avrupa'da yaşayan Türklerden son dönemde yoğun sipariş geliyor. Dilekçi, kendi tasarımları olan börklerden günde yaklaşık 10 adet dikiyor.

El işçiliğiyle yaptığı ürünlerin çeşidini artırmaya karar veren Dilekçi, "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncularının kostümlerinden esinlenerek, sünnet kıyafetleri dikmeye başladı. Bu kapsamda Dilekçi'nin hazırladığı "kayı" ve "çift başlı kartal" armalı elbiseler, çocuklardan yoğun ilgi görüyor.


"Daha öz güvenli ve babayiğit duruşa bürünüyor"

Dilekçi, yaptığı açıklamada, "Diriliş Ertuğrul" dizisinden sonra geleneksel kıyafetlere ilginin arttığını söyledi.

Atölyelerinde Selçuklu ve Osmanlı dönemi kıyafetleri üzerine çalışma yaptıklarını anlatan Dilekçi, diziden esinlenerek diktiği elbiseye "alp kıyafeti" denildiğini belirtti.

Çocukların sünnetlerinde "alp kostümü" giyinmek istediğini anlatan Dilekçi, "Alp kıyafeti giyen sünnet çocuğunun yanına, Selçuklu dönemi askeri kostümlü, elinde kılıç, mızrak ve kalkan olan iki kişi korumalık yapıyor. Bu da sünnet törenine ayrı bir hava katıyor. Alp kıyafeti giyen çocuğun yürüyüşü bile değişiyor. Daha öz güvenli ve babayiğit duruşa bürünüyor" dedi.

#Mehmet Dilekçi
#Alp kıyafeti
#Sünnet törenleri
7 yıl önce