|

'Diriliş' hayaldi gerçek oldu

Osmanlı hayranı Yücel Turan isimli vatandaşın "Diriliş Ertuğrul"da oynama arzusu sonunda gerçek oldu. Turan, Diriliş'te Salur Bey'i canlandırdı. Attan düşme sahnesinin 12 kez çekildiğini anlatan Turan, sette hiç zorlanmadığını söyledi. Özel günlerde çocuklarıyla birlikte Osmanlı kıyafetleri giydiklerini belirten Turan, para almadan tüm dönem dizilerinde oynamak istediğini ifade etti.

Yeni Şafak
09:28 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:40 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Diriliş Ertuğrul, her hafta reyting rekorları kırıyor.
Diriliş Ertuğrul, her hafta reyting rekorları kırıyor.

TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi başladığından bu yana bu dizide oynamak istediğini dile getiren Yücel Turan'ın hayali gerçek oldu. Küçüklüğünden bu yana ata binen, ok ve kılıca ilgi duyan Turan, Diriliş Ertuğrul dizisinde Salur Bey'i canlandırdı.



Oyuncu arkadaşının vasıtasıyla sete davet edilen Turan, iki gün süren çekimlerde sete çabuk ısındığını ancak iyi bir binici olduğu için attan düşme sahnesinde zorlandığını ve sahnenin 12 kez çekildiğini anlattı. Ailece izledikleri bu dizilerin devamının gelmesini istediğini söyleyen Turan şöyle konuştu:


  • "Osmanlı'yı çok seviyorum. Bu dizi ailecek hayranı olduğumuz bir dizi. Küçük de olsa rol oynamak istedim. Allah'ım nasip etti. 80'inci bölümde arkadaşım çağırdı. Pazar günü bir çekim oldu. Salı günü ata binme ve şehit olduğum sahne çekildi. Salur Bey'i canlandırdım. Sette çalışan herkesle çalıştım. Hepsi mütevazi insanlar. Severek bu işi yapıyorlar. Osmanlı'yı anlattıkları için kendilerine teşekkür ettik. İnşallah bu dizilerin devamı gelir."


'Salur Bey'i canlandırmak çok güzeldi'


Çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını kaydeden Turan, "Ben daha dizi setine gitmeden arkadaşım haber vermiş. Arayan arayana. Güzel tepkiler aldım. Bizim Yalvaç'ın Salur Mahallesi var. Salur Beyi canlandırmak ayrı bir güzellik oldu benim için. Memnun kaldım" ifadelerini kaydetti.



Ata binerek gezdiğini, özel günlerde kendisi ve çocuklarının Osmanlı kıyafetleri giydiğini kaydeden Turan, "Mehter Takımı'nda görev yapıyorum. Osmanlı'yı yaşamayı seviyorum. Bu dizide küçük de olsa rol almak benim için büyük mutluluk.







#Diriliş Ertuğrul
#Ertuğrul Gazi
#TRT 1
7 yıl önce