|

El Bab kedisi Türkiye'de

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab'daki operasyonlar sırasında Uzman Çavuş Ömer Özkan tarafından bulunan ve Mehmetçiğin "Barış" adını verdiği kedi Türkiye'ye getirildi. Gaziantep'te barınakta bakılan kedi, sahiplenmek isteyen hayvansevere verilecek.

Yeni Şafak
11:11 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:34 - 27/02/2017 Pazartesi
Diğer
Ömer Özkan'ın bulduğu kedi, sahiplenmek istenen hayvansevere verilecek.
Ömer Özkan'ın bulduğu kedi, sahiplenmek istenen hayvansevere verilecek.

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın, El Bab'daki çatışmalar sırasında bitkin halde bulduğu ve 'Barış' adını verdiği kedi, Gaziantep'e getirildi. Barınakta bakılan kedi, sahiplenmek isteyen hayvansevere verilecek.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'da görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, El Bab'da yürütülen operasyonlar sırasında bir kedi buldu. Uzman Çavuş Özkan, 'Barış' ismini verdiği bitkin haldeki kediye bir süre kendi imkanlarıyla baktı. Özkan, operasyonlar nedeniyle daha fazla bakamayacağı için kediyi Türkiye'ye gönderme kararı aldı ve sosyal medya hesabından gönüllülere çağrıda bulundu.



Kedi gönüllü sahibini bekliyor


Habertürk'ün haberine göre; Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) Başkanı Cengiz Bayram, internetteki çağrıya karşılık Uzman Çavuş Özkan ile iletişime geçti. Dernek görevlileri, gittikleri sınır hattında operasyonda olan Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın silah arkadaşından 'Barış'ı teslim alıp Türkiye'ye getirdi. Derneğin, Gaziantep'teki havyan barınağında tedavi edilerek bakımı yapılan kedi, kendisini sahiplenecek gönüllüyü bekliyor.



#Fırat Kalkanı
#El Bab
#Mehmetçik
7 yıl önce