|

Filistinli sanatçılardan Diriliş Ertuğrul'lu marş

Filistinli sanatçılar tarafından yapılan ve Mısır'da yayın yapan özel bir kanalda gösterilen marşta Diriliş Ertuğrul müziği kullanıldı. Marşta, "Haine acıma topraklarında, senin efendilerin kahramanlar. Ümmetimiz yenik düşmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak
14:03 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:03 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Diriliş Ertuğrul, TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.
Diriliş Ertuğrul, TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.
"Ümmetin Dirilişi" isimli marşta TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul dizisinin müziği kullanıldı.

Yayınlandığı günden itibaren hem Türkiye'de hem de dünyada milyonlarca seveni olan, posterleri yurt dışında sokakları süsleyen dizi ümmet için yazılan bir marşa da ilham verdi. Sözleri Hamid Derviş tarafından yazılan "Ümmetin Dirilişi" isimli marşa Emcad Kültür ve Sanat Ekibi tarafından klip çekildi. Diriliş Ertuğrul'un müziğini kullanıldığı marşta ayrıca Ertuğrul'un at üstünde görüldüğü bir fotoğrafı da yer aldı.

"Ümmetimiz yenik düşmemiştir"

Marşta, "Ümit kesme Allah seninle yardımıyla. Tüm kainat karşında dursa da. Tarih ve şeref tekerrür eder. Sor bizi Kisra'ya Kayser'e, ayak izlerimizi biliyor Hayber. Haine acıma topraklarında, senin efendilerin kahramanlar. Ümmetimiz yenik düşmemiştir" ifadelerine yer verildi. Marş, Mısır üzerinden yayın yapan özel bir kanalda yayınlandı.
#Mısır
#Diriliş Ertuğrul
#Engin Altan Düzyatan
#TRT 1
#Ertuğrul Gazi
7 yıl önce