|

Geleneksel sanat gençlere emanet

Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen Albayrak Grubu’nun sponsor olduğu “Geleceğin Ustaları” yarışmasının ödül töreni yapıldı. Bu yıl ikincisi yapılan yarışmaya yurt dışından da katılım oldu. Eserler Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde 28 Şubat'a kadar görülebilir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2015 الأحد
Güncelleme: 21:58 - 21/02/2015 السبت
Yeni Şafak

Geleneksel sanatları gelecekte de yaşatmak adına iki yıldır Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından önemli bir yarışma düzenleniyor. Geleneksel sanatların yedi dalında isim yapmış usta sanatçılar genç sanatçılar arasından en yetenekli isimleri seçiyor. Albayrak Grubu'nun sponsor olduğu bu yılki yarışma uluslararası yapıldı ve 280 yerli ve yabancı sanatçı katıldı. Zeytinburnu Kültür Merkezi'ndeki törene  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Ahmet Haluk Dursun, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İl Kültür Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak ve Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan katıldı ve 46 eserin sahibine ödülleri verildi. Yurt dışından da 2 İranlı, 2 Japon ve 2 Yemenli sanatçı ödül alanlar arasındaydı. Ödüllü eserler Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde 28 Şubat'a kadar görülebilir.


HAT BİRİNCİSİ YEMEN'DEN

Yarışmada ilk üçe giren isimler ise şöyle: “Hüsn-i Hat Celis Sülüs: Şahryanşah Bin Şirajuddin (birinci), Muhammed Nuri Çelikkaya (ikinci), Samer Ali Hassan Saif (üçüncü). Hüsn-i Hat Celi Talik: Birinciliğe ve ikinciliğe değer eser bulunamadı, üçüncü Sevim Şirikçi. Kaat’ı: Münibe Alev Uzun(birinci), Kamuran İşcan (ikinci), Füsun Onomay (üçüncü). Tezhip: Esra Elitaş (birinci), Handan Akbulut (ikinci), Miyase Banu Bayrak (üçüncü). Ebru: Esen Akgöl (birinci) Rabia Karakoyun Gündoğdu (ikinci) Semra İsmailoğlu ve Zeynep Acar (üçüncü). Minyatür: Leyla Varol (birinci), Yaşar Omur (ikinci), Arezeo Zargarian (üçüncü). Çini: Yonca Yay ve Ryuko Kito (birinci), Pınar Yatarkalkmaz (ikinci), Yumiko Kubata (üçüncü).

#hat
#geleceğin ustaları
#celis
#sülüs
٪d سنوات قبل