|

Hamile kadın ambulansı test etti

Diyarbakır'da 6-7 haftalık gebenin, ambulansın ne kadar sürede geldiğini test etmek için acil talepte bulunması 112 görevlilerini şaşkına çevirdi. Ambulans Komuta Kontrol Merkezi'nde görev yapan Esma Özdemir, vatandaşların arayarak "Burada çok ölü var, neredesiniz? Biz mezarlıktayız" gibi şakalar yapıtğını söyledi.

Yeni Şafak
12:24 - 11/12/2017 lundi
Güncelleme: 12:30 - 11/12/2017 lundi
IHA
Hamile kadın, ambulans isteyerek acil müdahale talebinde bulundu. Olay yerine giden ambulans ekibi, kadının henüz 6-7 haftalık gebe olduğunu öğrendi.
Hamile kadın, ambulans isteyerek acil müdahale talebinde bulundu. Olay yerine giden ambulans ekibi, kadının henüz 6-7 haftalık gebe olduğunu öğrendi.

Diyarbakır'da 6-7 haftalık hamile kadının, ambulansın ne kadar sürede geldiğini test etmek için acil talepte bulunması 112 görevlilerine "pes" dedirtti. Çoğu asılsız günde 9 bin çağrının geldiği Diyarbakır Acil Kontrol ve Komuta Merkezi görevlileri, vatandaşları gereksiz çağrılar konusunda bir kez daha uyardı.

'Burada çok ölü var neredesiniz? Biz mezarlıktayız'

Ambulans Servisi Başhekimliği içerisinde bulunan Komuta Kontrol Merkezinde görev yapan Esma Özdemir, gelen çağrıların bazen trajik ve bazen de komik olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

  • "Eğil ilçesinin ücra bir köyüne doğum nedeniyle ambulans talebinde bulunulmuştu. Ekiplerimizi görevlendirdik. Ekiplerimiz olay yerine ulaştıklarında kadına bir süre ulaşamadılar. Bulduklarında ise kadının 6-7 haftalık yeni gebe olduğunu öğrendiler. Arkadaşlarımız 'Ambulansı neden çağırdınız' diye sorduklarında ise kadın, doğum zamanında ne kadar sürede geleceğimizi test etmek için aradığını ifade etmiş. Bu şekilde bir anımız oldu. Bunun dışında telefonu meşgul ederek, 'Ambulansınız var mı, bizde de transit var kapıştıralım mı?' gibisinden ya da çok klasik olarak, 'Burada çok ölü var neredesiniz? Biz mezarlıktayız' gibisinden meşgul edilebiliyor.
#Diyarbakır
il y a 6 ans