|

İddialı yapımların gözü 'Kristal Kayısı'da!

09-16 Kasım 2017 tarihleri arasında, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışma bölümlerine başvuru yağıyor.

Yeni Şafak ve
15:49 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:50 - 16/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışma bölümlerine başvuru yağıyor.
7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışma bölümlerine başvuru yağıyor.

“Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması” ve “Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması” ana kategorilerinden oluşan bu yılki 7. Malatya Uluslararası Film Festivali yarışma bölümlerine Türkiye ve dünyanın dört bir yanından iddialı yapımlar başvuruyor. Festivalin resmi internet sitesinden yapılan başvurular için son tarih 15 Eylül.

Ulusal uzun metrajlar ödüle doyacak

Festival kapsamında her yıl sinemanın yeni ve nitelikli ürünlerini seyirciyle buluşturmak, sanat değeri yüksek filmlerin yapımını özendirmek ve Türk sinemasının ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü arttırmak adına düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na kurmaca, belgesel ve canlandırma türünde filmler başvurabiliyor. 15 Eylül Cuma günü saat 17.00’a kadar festivalin resmi internet sitesinden başvuruların kabul edileceği bu kategoride ‘En İyi Film’e, Kristal Kayısı Ödülü ile birlikte 100 Bin Türk Lirası para ödülü verilecek.

Ulusal yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen,En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni, Fahri Kayahan En İyi Müzik, Kemal Sunal Halk Ödülü (EnİyiFilm), Jüri Özel Ödülü (En İyi Film), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Umut Vaat Eden Kadın Oyuncu, Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu ve Türk Sinemasına Katkı Ödülleri de verilecek.

Dünyanın dört bir yanından başvuru

Ulusal yarışmanın yanı sıra 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Uluslararası Uzun ve Kısa Metraj Film Yarışmalarına da ilgi büyük. Haziran ayından bu yana dünyanın dört bir yanından çok sayıda filmin başvuruda bulunduğu Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film’e 15.000 dolar para ödülü verilecek. Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması’nın birincisi ise 1.000 doların sahibi olacak.

Büyük rekabet yaşanacak

Festival Direktörü Suat Köçer, yurt içi ve yurt dışından gelen yoğun başvurularla 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl büyük bir rekabete sahne olacağına inandıklarını söyledi. Son başvuru tarihinin yaklaşmasıyla birlikte başvuruların da katlanarak arttığını belirten Köçer, bu yıl çeşitli yenilikler getirdikleri Ulusal Kısa Film Yarışması ve ilki gerçekleştirilen Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda apayrı bir heyecan yaşandığına dikkat çekti. Köçer, finale kalan 10 kısa filmin, program dahilindeki uzun metraj filmler öncesinde, büyük salonlarda DCP formatında gösterileceğini hatırlatarak, Kısa Metrajlı Film Yarışması’nda bu yıl tek film yerine üç filme ödül vereceklerini sözlerine ekledi.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışma başvuruları 15 Eylül Cuma günü saat 17.00’a sona erecek. Başvurular festivalin web sitesi
http://www.malatyafilmfest.org... adresinden
yapılabiliyor.
#7. Malatya Uluslararası Film Festivali
#Suat Köçer
7 yıl önce