|

İşkence gören köpek sahipsiz kalmadı

Şanlıurfa'da yapılan işkence nedeniyle boynu ve bacaklarından yaralanan sokak köpeğinin tüm tedavi masraflarını karşılayan gurbetçi Aynur Şekli, iyileşen köpeğe yaşadığı Almanya'da bakacak. 'Almancı Yarim' ismi verilen köpek için 4-5 bin lira para harcayab Şekli, veteriner hekim Metin Boz'a telefonla ulaşarak bakım talebini iletti.

Yeni Şafak
14:02 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 14:09 - 28/03/2017 Salı
AA
Metin Boz, köpeğin tedavisinin ardından hem bakımı hem de yurt dışı işlemleri için Gaziantep'teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneğine (CAHİDE) gönderildiğini söyledi.
Metin Boz, köpeğin tedavisinin ardından hem bakımı hem de yurt dışı işlemleri için Gaziantep'teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneğine (CAHİDE) gönderildiğini söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce Viranşehir ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin işkencelerine maruz kalan sokak köpeğinin durumunu sosyal medyadan öğrenen Şekli, ilçedeki veteriner hekim Metin Boz'a ulaştı. Köpeğin tedavi masraflarını üstlenen gurbetçi kadın, Boz'dan köpeğe sahip çıkılmasını istedi. Metin Boz'un uğraşları sonucu 20 günde iyileşen ve "Almancı Yarim" ismi verilen köpek, Aynur Şekli'nin yanına gönderilmek üzere hazırlanıyor.



İnsanlardan korkuyordur


Şekli'nin köpeğin tedavi edilmesi talebi üzerine köpeği bulduklarını ve tedavi ettiklerini anlatan Metin Boz, "Köpek ilk geldiğinde psikolojik ve sağlık açısından çok kötü durumdaydı. Ayaklarında ve boynunda yaralanmalar vardı. İnsanlar tarafından işkence görmüştü. Tedavi sürecinde boynuna dikişleri atıldı. İyileşme sürecinde kilo aldı. Artık insanlara da alıştı. İlk zamanlarda insanlardan çok çekiniyordu" dedi.



Sahip çıkan kadın 4-5 bin lira harcadı


Almanya'da yaşayan Şekli'nin köpeğin tüm tedavi masraflarını karşıladığını belirten Boz, "Aynur Şekli bana telefonla ulaştı. Köpeğin masraflarını karşılamak istediğini belirtti. Biz de köpeği bulduk, tedavisini yaptık.




#CAHİDE
#Metin Boz
#Viranşehir
#Aynur Şekli
7 yıl önce