|

İstiklal de bizim istikbal de

Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım’ın Mihrabad Yayınları’ndan çıkan İstiklalden İstikbale adlı kitabı gün be gün tutulmuş bir günlük, âdeta bir ruzname gibi. Tarihten günümüze uzanan ihanet şebekelerine mercek tutulan kitapta, dünyaya adaleti, şefkati, nizamı ve merhameti getiren bir ecdadın torunlarına dikkat çekiliyor.

Yeni Şafak
10:51 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
YAKUP TUTUM
Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde sadece alçak ve kanlı bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmadı. O menhus gecede, “İslam’ın son kalesi” olarak kabul edilen ülkemizin istiklal ve istikbali de fütursuzca tehlikeye atılıyordu. Emperyalist Batının oyuncağı ve kuklası olan kirli bir örgüt, bize düşman sömürgeci ülkelerden aldığı desteğe rağmen başarılı olamadı. Yarım asırdır beslediği hain emellerine kavuşamadı.

Büyük oyunu ve tezgâhı farkeden aziz milletimiz, çoluğu çocuğuyla, yaşlısı genciyle yollara düştü, meydanlara indi ve güzel vatanımızın ihanet örgütlerine ve düşman devletlere peşkeş çekilmesine izin vermedi. İstiklâl Savaşı’nda Sütçü İmamlar, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Şerife Bacılar nasıl direnip zafer kazandılarsa 15 Temmuz’da da aynı şanlı ecdadın kahraman torunları, kiralanmış askerlerin kirletilmiş kara tanklarına karşı tarihî bir direniş gösterdiler ve ihanete yol vermediler.

TARİHE NOT DÜŞTÜ

15 Temmuz ihanetini ve milletimizin verdiği büyük destanı gören ve yaşayan yazarlar kalemlerine sarıldılar ve çağlarının tanığı oldular. Bu yazarlar arasında Mehmet Nuri Yardım da bulunuyor. Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım, Mihrabad Yayınları’ndan çıkan İstiklalden İstikbale adlı kitabında gün be gün tutulmuş bir günlük, âdeta bir ruzname gibidir. İstiklalden İstikbale kitabında yer alan yazılar, bir bakıma öncesi ve sonrasıyla o kapkaranlık zifiri gün ve gecelere düşülmüş tarihî ve bilgilendirici notlardır. Gelecekte bugünleri yazacak olan tarihçiler, bu yazılardan, intibalardan, hatıralardan, duygu ve düşüncelerden yola çıkarak destanlar yazmış büyük bir milletin uyanışını, dirilişini, direnişini ve şahlanışını anlatacak ve nesillerin daha şuurlu bir şekilde yetişmelerini sağlayacaklardır.

Tarihten günümüze uzanan ihanet şebekelerine mercek tutulan kitapta, dünyaya adaleti, şefkati, nizamı ve merhameti getiren bir ecdadın torunlarına dikkat çekiliyor. İnsanlarımızın hiç bir zaman ihaneti kabul etmediğini ve canı bahasına karşılık verdiğini anlatıyor.

İstiklalden İstikbale, yetişkinlerin yanısıra çocuklarımızın ve gençlerimizin de okuması gereken bir eser. Bugünü anlayabilmek için düne esaslı şekilde bakmanın lüzumunu hatırlatıyor. Yarını sağlam bir şekilde inşa edebilmek ve yüksek medeniyetimizi bugün de diri tutabilmek için atılmış bir adım. Gezi olayları gibi uyduruk ve ihanet hareketleri üzerine yüzlerce kitap yazılmışken 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlarla alakalı çok kitap yazılacak, bu kesin. Ve gelecekte nesiller bu eserleri okuyarak günümüzü daha doğru, sağlıklı ve hakkaniyetli biçimde değerlendirecekler. İşte o kitaplar arasında İstiklalden İstikbale kitabı mutena bir köşede duruyor.

  • KİTABIN KÜNYESİ
  • İstiklalden İstikbale
  • Mehmet Nuri Yardım
  • Mihrabat Yayınları
  • 2017
  • 344 sayfa
#İstiklalden
#istikbale
#kitap
7 yıl önce