|

Karadağ'da Türkçe kurslarına yoğun ilgi

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle Karadağlıların ilgisini çekmeye devam ediyor. En yoğun ilginin ise düzenledikleri Türkçe kurslarına olduğunu vurgulayan Podgorica Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir, "Bizim enstitü olarak iki misyonumuz var. Bunlardan biri kültür-sanat, diğeri ise eğitim yani Türkçenin öğretilmesi" dedi.

Yeni Şafak
11:12 - 22/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 19:38 - 24/03/2017 الجمعة
AA
Yunus Emre Enstitüsü'nde merkezde 82, merkez dışında iş birliği yaptıkları iki üniversitede ise 60 öğrenci Türkçe öğreniyor.
Yunus Emre Enstitüsü'nde merkezde 82, merkez dışında iş birliği yaptıkları iki üniversitede ise 60 öğrenci Türkçe öğreniyor.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle Karadağlıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle Türkçe kurslarına ilginin her geçen yıl arttığı Yunus Emre Enstitüsünde, bu yıl 150'ye yakın öğrenci Türkçe öğreniyor.



Çalışmaları hakkında bilgi veren Podgorica Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir, enstitünün düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerine yoğun ilgi gösteren Karadağlıların uğrak yeri olduğunu belirterek, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, yabancı bir ülkede kültür merkezi olmanın, beraberinde sorumluluklar ve beklentiler de getirdiğini ifade ederek, "2014'ten günümüze kadar geçen döneme bakacak olursak, Karadağlıların merkezimizin faaliyetlerinden memnun olduklarını söyleyebiliriz" diye konuştu.



En yoğun ilgi Türkçe kurslarına


En yoğun ilginin ise düzenledikleri Türkçe kurslarına olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bizim enstitü olarak iki misyonumuz var. Bunlardan biri kültür-sanat, diğeri ise eğitim yani Türkçenin öğretilmesi" dedi.



Özdemir, Türkçe kurslarına ilginin her yıl arttığına işaret ederek, bu yıl merkezde 82, merkez dışında iş birliği yaptıkları iki üniversitede ise 60 öğrencinin Türkçe öğrendiğini dile getirdi.



"İpek Yolu Festivali" hazırlıkları sürüyor


Aralarında Yunus Emre Enstitüsünün de bulunduğu farklı ülkelerin benzer enstitüleri tarafından 24-30 Mart tarihlerinde düzenlenecek "İpek Yolu Festivali"nin hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Özdemir, "Festival kapsamında minyatür, fotoğraf, hat sergisi düzenlenecek. Ayrıca ebru kursunu bitiren öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan bir sergi de düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizden Nina Strugar bu etkinlik kapsamında konser de verecek" ifadelerini kullandı.



Nisan ayında da Osmanlı dönemi kıyafetleri konulu bir defile düzenleyeceklerini anlatan Özdemir, bu etkinlikte de Osmanlı kıyafetlerinin modern dönemlere kadar uğradığı değişimlerin ele alınacağını söyledi. Özdemir, mayıs ayında ise Türk mutfağını Karadağ'da tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, haziran da da Türk filmleri ve sema gösterisini Karadağlılarla buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.



#Karadağ
#Türkçe
#Yunus Emre Enstitüsü
#Podgorica
#Cihan Özdemir
٪d سنوات قبل