|

Kitap kokusu Bursa’dan yükseliyor

Yeni Şafak
12:17 - 8/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:18 - 8/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursa Kitap Fuarı.
Bursa Kitap Fuarı.

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunu okuyucuyla bir araya getirecek olan Bursa Kitap Fuarı, 18-26 Mart 2017 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverlerle buluşacak. Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi'nin destekleri ile düzenlenen fuar, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. 9 gün sürecek fuar boyunca düzenlenecek imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.


ONUR KONUĞU CEMİL KAVUKÇU

On beşinci yaşını kutlamaya hazırlanan Bursa Kitap Fuarı'nın ilk onur konuğu da öykü yazarı Cemil Kavukçu olarak belirlendi. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünü bitiren Kavukçu'nun öyküleri, 1980 yılından bu yana çeşitli dergilerde yayınlandı. Kavukçu, 'Patika' adlı yapıtıyla 1987 yılında Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü'nü ve 1996 yılında 'Uzak Noktalara Doğru' adlı öykü kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı'nı, 2009 yılında 'Angelacoma'nın Duvarları' adlı otobiyografik anlatı kitabıyla Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nü kazandı. Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Kavukçu'nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınırken kendisi için TÜYAP tarafından armağan bir kitap da hazırlanacak.


ETKİNLİK PROGRAMINA GÖZ ATMAYI UNUTMAYIN

Fuar boyunca meraklıları için konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler olmak üzere birçok etkinlik düzenlenecek. Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı her gün 10.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 26 Mart Pazar günü bitecek olan fuarı geçen yıl 169 bin 829 okur ziyaret etmişti. Sizlerde binlerce kitabı ve yayını bir arada bulabilmek, sevdiğiniz yazarlarla tanışmak, aynı anda söyleşi, panel, şiir dinletileri, atölye çalışmaları gibi etkinliklere katılabilmek, yayıncılık sektörü ile ilgili yenilikleri takip etmek, süreli yayınlar, dergiler ve fanzinlere ulaşmak için kitap fuarını ajandanıza not etmeyi unutmayın. Fuarla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri ve imza günlerini www.bursakitapfuari.com sitesi ile facebook, twitter, instagram hesaplarından takip edebilirsiniz. Yakın bir zamanda açıklanacak olan ayrıntılı etkinlik programı ve imza günlerine de yine web sitesinden ulaşabileceksiniz.


#Bursa
#Kitap Fuarı
7 yıl önce