|

Kitap kokusu Kocaeli'den yükseliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 9.kez kapılarını kitapseverlere açacak. “Medeniyet ve Kitap” temasıyla 13-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın bu yılki onur konuğu ise Beşir Ayvazoğlu.

Yeni Şafak ve
14:42 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
kitap kokusu Kocaeli'den yükseliyor
kitap kokusu Kocaeli'den yükseliyor

Bu yıl 9’uncu kez düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, 465 yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek. 13-21 Mayıs tarihleri arasında “Medeniyet ve Kitap” temasıyla okuyucuyla buluşacak fuar, yurtdışından da pek çok yazar ve konuğu ağırlayacak. 600’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza gününe ev sahipliği yapması beklenen fuar, kapıları her gün 13.30 ile 21.00 arasında ziyaretçilere açık tutacak.Pek çok yazar ve oyuncuyu okurla buluşturacak fuara dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Cat Stevens yani Yusuf İslam da geliyor. İslam, yeni çıkan kitabıyla aynı ismi taşıyan “Neden Hala Gitar Taşıyorum” konulu bir söyleşiye konuk olacak. Ayrıca fuara Düğün Dernek filminin yönetmeni Selçuk Aydemir, Cem Yılmaz’ın kardeşi Can Yılmaz ve Zafer Alagöz de katılacak. Kitap fuarı için Kocaeli Üniversitesi ve şehir merkezinden de ring servisler vatadaşların fuar alanına ulaşımını sağlayacak.

OKURLAR KİTABA KOŞTU

Fuarın onur konuğu ise öğretmenlik, yazarlık, bestecilik, köşe yazarlığı, gazetecilik ve söz yazarlığı gibi alanlarda önemli başarılara imza atmış bir isim olan Beşir Ayvazoğlu. Cansu Canan Özgen, fuarın ilk gününde “Selçuklu’nun Şifreleri” konulu bir söyleşiyle tarihin arka planını tartışmaya açacak. Yine aynı gün Bahadır Yenişehirlioğlu, Aslı Bekiroğlu, Serkan Şenalp ve Duygu Gürcan “Gençlik ve Sinema Paneli” ile Kılavuz Gençlik Sahnesi’nde olacak. İmza etkinliklerinin de gerçekleşeceği fuarda Kemal Sayar ve Ali Bayram gibi pek çok isim kitap kurtlarıyla bir araya gelecek. “Kağıttan Dünyaların Keşfi” mottosuyla start veren fuar için geçtiğimiz pazar günü bir de “Kitaba Koş” etkinliği düzenlendi. Koşuyu tamamlayan vatandaşlara kitap hediye edilerek bu kitapları da sevdiklerine ulaştırma şansı verildi.


#kitap
#kokusu
7 yıl önce