|

Kültürel varlığımız tam bir cennet

Heritage İstanbul fuarı başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzecilik Genel Müdürü Yalçın Kurt, "Türkiye, yaklaşık 103 bin taşınmaz kültür varlığı ile kültürel miras konusunda adeta bir cennet" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 01:19 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Kültürel varlığımız tam bir cennet
​Kültürel varlığımız tam bir cennet

Türkiye’de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan "Heritage İstanbul" fuarı Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da yapılan açılışla dün kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü desteği ile gerçekleşen fuar 29 Nisan tarihine kadar ziyeret edilebilir. Ülkemizde kültürel mirasın korunması, sürdürülmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzecilik Genel Müdürü Yalçın Kurt, "Türkiye, yaklaşık 103 bin taşınmaz kültür varlığı ile kültürel miras konusunda bir cennet. Bugün yaklaşık 17 bin sit alanı bulunmaktadır. Bugün Türkiye, geçmişle kıyaslanmayacak kadar kültürel miras alanında büyük mesafe katetmiştir" dedi.

#Restorasyon
#Arkeoloji
#Müzecilik
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
7 yıl önce