|

Kütüphanelere saat 22.00 ayarı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütüphaneler Haftası’nda kitap kurtlarına bir müjde verdi. Avcu “Kütüphanelerin 08.30-22.00 satleri arasında açık kalması için pilot uygulama yacağız” dedi.

Yeni Şafak
08:47 - 29/03/2017 Çarşamba
Diğer
Nabi Avcı, "İlk pilot uygulamamızı İstanbul'da planladık" dedi.
Nabi Avcı, "İlk pilot uygulamamızı İstanbul'da planladık" dedi.

Bakan Nabi Avcı Avrupa, ABD gibi birçok ülkede kütüphanelerin 8 saat usulüyle çalışmadığını belirterek, gece geç saatlere kadar açık olduğunu söyledi. Avcı “Biz de bunu ülkemizde başlatmak istiyoruz. İlk pilot uygulamamızı İstanbul'da planladık. Sabah saat 08.30 akşam saat 22.00 arasında kütüphanelerimizi açık tutmak için düzenlemelerimizi yapıyoruz. Tabii çalışanların memnuniyeti ve motivasyonu da önemli, kütüphanecilerimiz bu konuda sıcak bakıyor. Pilot uygulamadan alacağımız sonuçlarına bakarak diğer illerimizde de mevsim şartlarını da göz önüne alarak mesai saatlerimizi kütüphanelerimiz hatta müzelerimiz için inşallah ayarlayacağız. Böylece vatandaşlarımız kütüphanelerden, ileride müzelerden de daha uzun zamanlar istifade etme fırsatı bulacak” diye konuştu.



Türkiye'de kitap okuru ve kütüphanelere devam eden okur sayısı hızla arttığını belirten Avcı, şöyle devam etti:



“Türkiye, geçen yıl itibarıyla yayıncılık sektöründe dünyada 11'inci sırada. İnşallah bu sene ilk 10'a gireceğiz. Bütün diğer alanlarda olduğu gibi ilk 10'a girme hedefine de ilk tutturan sektörlerden biri de inşallah kitapçılık, yayıncılık sektörü olacak.”








#Nabi Avcı
7 yıl önce