|

Mamut'tan mesajınız var

Genç sanatçıları destekleyen Mamut Art Project başladı. 50 sanatçının yer aldığı projede bu yıl savaş, yıkımlar ve şehirleşmeyi konu eden işler ağırlıkta.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:35 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Mamut'tan mesajınız var
​Mamut'tan mesajınız var

Akkök Holding desteğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen Mamut Art Project, Maçka'daki Küçük Çiftlik Park'ta başladı. Bağımsız genç sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlenen projede bu yıl 50 sanatçı yer alıyor. Koleksiyonerler, galeri yöneticileri ve küratörler için bir keşif alanı oluşturmayı hedefleyen "Mamut Art Project"te, farklı disiplinlerden 500'den fazla eser sergilenecek.

YAŞAMDAN KESİTLER

Mamut'ta bu yıl günlük yaşamın "hız"ı, şehirleşme, savaşlar gibi konular işlerde sıklıkla kullanılmış. Fulden Adatürk, Hız Serisi'nde günlük yaşamın "hız"ına dair gözlem ve deneyimlerini paylaşıyor. Esin Nazlı Çınar'ın “Tüm Bunlar Yarın Olacak” çalışması ise Wolfgang Borchert’in ‘Sonra yapılacak tek şey var’ şiiri üzerine bir mekan düzenlemesi. Burada öne çıkan ise savaşın getirdikleri veya götürdükleri. İşlerde İstanbul'un dönüşümü gözler önüne serilirken tarih ve mimari üzerinden tarihi bakışlar da vurgulanıyor.

#Mamut
#Sanat
7 yıl önce