|

Masallarla dolu bir serüven

“Masal Terapi" kitabının yazarı Judith Malika Liberman’ın yeni eseri “Masallarla Yola Çık” okurla buluştu. Eserinde orman, dağ, çöl ve denizden oluşan 4 farklı rotada okuru 40 masal eşliğinde yolculuğa çıkaran yazar, okurun dünyayla olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak ve
14:59 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:07 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Judith Malika Liberman’ın yeni eseri “Masallarla Yola Çık” okurla buluştu.
Judith Malika Liberman’ın yeni eseri “Masallarla Yola Çık” okurla buluştu.

Masal anlatıcısı, sanat terapisti ve eğitmen Judith Malika Liberman’ın “Masallarla Yola Çık” adlı yeni kitabı Hep Kitap etiketiyle okurla buluştu. “Masal Terapi” adlı kitabı hayli ilgi gören Liberman, okuru bu kez masalların rehberliğinde 40 haftalık bir serüvene çıkarıyor. Kitabında hayalbazlar, oyunbazlar ve yolcuları belli rotalara götüren Liberman, yolculuğa ilk olarak ormandan başlıyor. Ormanı “Korkularımızın Dünyası” olarak tanımlayan yazar, burada korkularımızla yüzleşmek ve onları gözden geçirmenin bu yolculuğa başlamak için ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi vereceğini düşünüyor. Ormanın ardından düşlerimizdeki zirvelere doğru uçacağımız dağlara ve ardından da çöle uzanıyor yol. İnsana cesaret veren çöl ve “Duygu Dünyası” denizden sonra nihayet yolculuk sona eriyor. Liberman bu yolculukta okura bir de tavsiyelerde bulunuyor: “Acele edip sayfaları hızlı hızlı geçme. Bırak yol sana kılavuzluk yapsın. Hazır olmayı bekleme, şimdi başlıyor, bir adımla,bir hikayeyle, başla…”

GÖREVLERE HAZIR OLUN

“Bu yolculuk hayatında değişim rüzgarı estirecek” sözünü kapağa taşıyan Liberman, masalların büyülü dünyasında bilinenin içindeki bilinmeyeni ortaya çıkararak okurun hayal dünyasına doğru yolculuk yapmasını amaçlıyor. Kitapta ilk olarak genç yaşta sert bir adamla evlendirilmiş kadının masalını okurla paylaşan yazar, buradan hareketle, çocukların güvenli ortamda yetişmesi, onları dinlemenin önemi ve onlarla ilgilenmenin önemine dikkat çekerek okura birtakım görevler veriyor. Ormanda geçen ikinci masal “Kırmızı”. Bu masalı da yaşamla ilişkilendiren ve dersler çıkaran okurdan kendine bir “Toprak Ana” bebeği yapmasını istiyor. Okurdan bebeğin içini tuzla doldurmasını isteyen yazar, okurun korku ve belirsizlik anlarında bu bebeği kullanarak rahatlayabileceğini belirtiyor. Ormandan sonra dağda yolculuğa çıkan okur, burada “Meleğin Parmak İzi”, “Mutlu Adamın Gömleği”,“Jakob’un Hazinesi” ve “Kuleye Tırmanmak” gibi masallarla karşılaşıyor.

GÜZEL ANILARDAN KOLEKSİYON

Sayfa aralarında ünlü düşünürlerin ilham veren sözlerinin de yer aldığı kitabın çöl bölümü ise Mevlana’nın “Yalnız hissetme kendini, bütün kâinat içinde/Küçültme kendini, aşkla devinen kâinat sende/Yak hayatını, git alevleri coşturanların peşinde” sözüyle açılıyor. Bu bölümde de “İki Hayalperest” masalından sonra okurdan hayatlarında sevgi dolu iz bırakmış şeylerin listesi yaparak kendilerine bir kartpostal göndermeleri isteniyor. Kitabın son bölümünde yer alan deniz yolculuğu ise “Bahçenin Efendisi” adlı masalla başlıyor. Yazar, bu masaldan yola çıkarak okura “Gerçekten dinliyor musun?” sorusunu sorarak okurun dinleme gücünü geliştiren görevleri ve oyunları bir hafta boyunca yerine getirmesini istiyor.

  • KİTABIN ÖZETİ :
  • Masallarla Yola Çık
  • Judith Malika Liberman
  • Hep Kitap
  • Ekim 2017
  • 331 Sayfa
#Hep Kitap
#Masallarla Yola Çık
#Judith Malika Liberman
6 yıl önce