|

Tıp kazandığını açıklayan meslek liseli kız herkesi kandırmış

Meslek lisesinde okurken günde 2 saat uykuyla idare edip çok çalışarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Nuriye Kalkmaz’ın, ÖSYS belgelerinde sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Nuriye Kalkmaz, aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazandı. Hacettepe Üniversitesi de, Korkmaz'ın öğrencileri olmadığını açıkladı.

Yeni Şafak
09:47 - 9/09/2017 السبت
Güncelleme: 10:21 - 9/09/2017 السبت
Diğer
Nuriye Kalkmaz, aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazanmış.
Nuriye Kalkmaz, aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazanmış.

Kütahya’da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü mezunu Nuriye Kalkmaz, 8 Ağustos’ta 2017 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasıyla, elinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını yazan bir belgeyle okul müdürüne gitti.

Nuriye’nin bu başarısını yerel ve ulusal basına duyurdular. Ancak, adayın TC kimlik kartı ve şifresi ile girilen sonuç belgesini araştırmayı hiç kimse düşünmedi.

Eğitim uzmanı belgedeki hatayı fark etti

Hürriyet'in haberine göre, Eğitim uzmanı Salim Ünsal, 2017 YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde tutarsızlıkları fark etti. Yetkililere bu belgeler sorulduğunda gerçek ortaya çıktı. Nuriye Korkmaz, aslında üniversite sınavının ilk basamağı olan YGS’de belgedeki puanları değiştirerek bu oyuna başlamış, ardından LYS ve ÖSYM sonuç belgesiyle hiç renk vermeden sürdürmüştü.

Salim Ünsal’ın incelemesinde, ilk olarak LYS sonuç belgesinde yer alan puan ile elde edilen başarı sırasının örtüşmediği görüldü. Normalde 528 MF-3 yerleştirme puanı alan bir öğrencinin tahmini olarak 400’üncü olması gerekirken Nuriye Korkmaz, 1400 başarı sırasında görünüyor.




Hacettepe Üniversitesi: Öğrencimiz değil

Hacettepe Tıp Fakültesi yetkilileri de bölümlerini kazanan öğrenciler arasında Nuriye Kalkmaz’ın olmadığını söyledi. Hacettepe’ye kayıt yaptırdığını söyleyerek Ankara’da bir yakınının evine yerleşen Nuriye’nin aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Fakültesi’ni kazandığı ancak buraya kayıt yaptırmadığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri genç kız hakkında ‘belgede sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla işlem yapılacağını belirttiler.

Babası fenalaştı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptırdığını bile iddia eden Nuriye Korkmaz'ın babası yetkililerden durumu öğrenince fenalaştı. Nuriye Korkmaz ise tıp fakültesini kazandığı iddiasına devam etti.

#Hacettepe Üniversitesi
#Nuriye Korkmaz
#Jeoloji Mühendisliği
٪d سنوات قبل