|

Minik Özge'nin büyük azmi

Antalya'da, sol ayağı erken doğum sonrası kesilen ve babasının evinin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle yürümeyi öğrenen minik Özge, artık merdiven çıkabiliyor.

Yeni Şafak
16:40 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 16:44 - 25/06/2017 Pazar
AA
​Minik Özge'nin büyük azmi.
​Minik Özge'nin büyük azmi.

Antalya'da, sol ayağı erken doğum sonrası kesilen ve babasının evinin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle yürümeyi öğrenen minik Özge, artık merdiven çıkabiliyor.

Babasının yaptığı düzenek sayesinde protez bacağıyla ayakta durmayı öğrenen Özge Yıldırım, Kepez Devlet Hastanesi'nde devam eden rehabilitasyonu ve evdeki çalışmaları sayesinde, artık oturduğu apartmanın merdivenlerinden zorlanarak da olsa çıkmayı başarıyor.

Baba Ali İhsan Yıldırım, son altı ayın kendileri için çok iyi geçtiğini belirterek, geleceğe daha umutla baktıklarını söyledi.

"Yeni ayağına adapte olunca daha rahat yürüyecek"

Yıldırım, basında çıkan haberlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arayıp kendilerine destek olacağını söylediğini, Başbakan Binali Yıldırım'ın devreye girdiğini ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kendilerini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Kızının bacağının kesilmesiyle ilgili davanın yeniden görüleceği için mutlu olduğunu belirten Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in söz verdiği yeni protez için İstanbul'a gittiklerini ve kızının ilk defa uçağa bindiğini dile getirdi. Yıldırım, "Bir ay sonra protez ayağı almak için tekrar İstanbul'a gideceğiz. Orada 15 gün yeni ayağının eğitimini alacak. Yeni ayağına adapte olunca daha rahat yürüyecek. " diye konuştu.

"Merdiveni kendi başına çıkıyor"

Baba Yıldırım, şimdiki hedefinin çocuğunu okul sürecine en iyi şekilde hazırlamak olduğunu belirterek, Özge'yi koşacak aşamaya getirmeyi düşündüğünü söyledi.

Yeni protezin takılmasıyla çok daha fazla gelişme kaydedeceklerine inandığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Özge, her geçen gün biraz daha ilerliyor. Bunu fark ediyorum. Yavaş yavaş merdivende çıkmaya başladı. Hem rehabilitasyona gidiyor orada eğitim alıyor hem de ben evde, apartmanın merdivenlerinde eğitim veriyorum. Artık kendisi bile istiyor. 'Bırak beni.' diyor. Apartmanda kucağımda çıkarıyorum. Son merdivenlerde bırakıyorum kendi başına çıkıyor. Normal zaten düz zeminde yürüyordu."

#Antalya
#Protez bacak
7 yıl önce