|

Oscar Ödülleri'nde skandal

Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Bu ödül töreni, yanlış anons skandalıyla tarihe geçti. En iyi film ödülü açıklanırken önce La La Land anonsu yapıldı, çok kısa süre sonra da düzeltme geldi. En iyi film ödülünün asıl sahibinin Moonlight olduğu açıklandı. Yanlışlığın ödül isminin verildiği zarfların karıştığı için olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
08:33 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:57 - 27/02/2017 Pazartesi
Diğer
89. Oscar Ödül Töreni'nde kırmızı halı rüzgarından sonra Oscar kazananları da açıklandı.
89. Oscar Ödül Töreni'nde kırmızı halı rüzgarından sonra Oscar kazananları da açıklandı.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Dolby Tiyatrosu'nda, Jimmy Kimmel'in sunumuyla başlayan 89. Oscar Ödül Töreni'nde kırmızı halı rüzgarından sonra Oscar kazananları da açıklandı. En iyi film toplam 6 ödül kazanan La La Land olarak açıklandı, ardından Moonlight'ın seçildiği duyurularak Oscar tarihinde bir ilk yaşandı.



En iyi erkek oyuncu Cassey Affleck, en iyi kadın oyuncu Emma Stone ve en iyi yardımcı erkek oyuncu da Mahershala Ali oldu.



En iyi yardımcı kadın oyuncu ise Viola Davis seçildi. En iyi yabancı film ödülü, The Salesman filmi ile İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin oldu. Farhadi, Trump'ın Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağından dolayı Oscar törenine katılmadı.



En iyi film Oscarı yanlışlıkla La La Land'e verildi. Filmin asıl kazanının Moonlight olduğu açıklandı. Yanlışlığın ödül isminin verildiği zarfların karıştığı için olduğu iddia edildi. Ajanslar ödül alan filmi Moonlight olarak düzeltirken, yapılan hata sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.



ÖDÜLÜ GERİ ALDILAR


La Land Land ekibi ödülü almak için sahneye dahi çıktı. Ancak daha sonra bir karışıklık olduğu belirtilerek, Moonlight ekibi sahneye çağrıldı.












#Oscar
#La La Land
#Moonlight
7 yıl önce