|

Oscar'daki zarf krizinin nedeni ortaya çıktı

89. Oscar Ödül Töreni'nde yaşanan karışıklığın nedeni belli oldu. Organizatörlerin, herhangi bir aksaklık esnasında kullanılmak üzere hazırladıkları yedek setler bu sefer karışıklığa sebep oldu.

Yeni Şafak
15:32 - 27/02/2017 Pazartesi
Diğer
89. Oscar Ödül Töreni'nde yaşanan karışıklığın nedeni belli oldu.
89. Oscar Ödül Töreni'nde yaşanan karışıklığın nedeni belli oldu.

89. Oscar Ödül Töreni'nde Moonlight filminin kazandığı En İyi Film Oscarı'nın yanlış anons edilerek La La Land'e (Aşıklar Şehri) verilmesinin ardından bu karışıklığa neyin sebep olduğu oraya çıktı.



Bu karışıklığı ortaya çıkaran neden, herhangi bir karışıklığa sebebiyet vermemesi için hazırlanan yedek kutular oldu. Oscar Ödülleri'nin törenleri organizatörler tarafından şu şekilde hazırlanıyor:



Her kategori için iki zarf hazırlanıyor ve iki kişi oyları sayıyor. Bu iki kişide, kazananlarının isimlerinin olduğu ve tüm zarflardan oluşan bir kutu var. Diğer sete bir şey olursa diye ikinci kutu yedekte tutuluyor. Uluslararası denetim ve muhasebe şirketi PricewaterhouseCoopers'tan yetkililer ise, Oscar sahnesinin sağ ya da sol tarafında, ödülü sunacak ünlüler sahneye çıkmadan önce onlara zarfları vermek için ayakta bekliyor. BBC Türkçe'nin haberine göre, işte bu karışıklığın sebebi yedek kutular oldu.



Emma Stone En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldıktan sonra, aynı ödülün olduğu diğer zarf yanlışlıkla En İyi Film Ödülü'nü vermek için sahneye çıkacak olan Warren Beatty'e veriliyor. Bu da, törenden sonra Emma Stone'un neden kafası karışık bir şekilde "Bütün bu süre boyunca En İyi Kadın Oyuncu Ödülü zarfı elimdeydi" diye anlattığını açıklıyor.









#89. Oscar Ödül Töreni
#Moonlight
#La La Land
7 yıl önce