|

Oxfordlu Profesör: Yaşlılara yer vermeyin

Oxford'da Profesör olan Sir Muir Gray, yaşlıların hareket etmesinin önemini anlattı. Ayakta kalmanın yaşlılar için oturmaktan daha iyi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gray,"Ayağa kalkmak yaşlılar için iyidir, onları daha az aktif olmaya teşvik etmemeliyiz" diyerek toplu taşımada ayakta kalmalarını tavsiye etti.

Yeni Şafak
12:21 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:39 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
Uzmanlar hareket etmenin ve ayakta durmanın yaşlıların sağlığı için daha faydalı olduğunu söylüyor.
Uzmanlar hareket etmenin ve ayakta durmanın yaşlıların sağlığı için daha faydalı olduğunu söylüyor.

Oxford'lu Prof. Dr. Sir Muir Gray, ayakta kalmanın yaşlı kişiler için daha sağlıklı olduğunu kaydetti. Gray, "Sevdiğiniz yaşlı kişileri kollarında çantayla alışveriş merkezlerinde yürütmek için ısrar edin" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ayağa kalkmak yaşlılar için iyidir, onları daha az aktif olmaya teşvik etmemeliyiz. Akrabalar, sevdiklerini asansör veya yürüyen merdiven kullanmaktan ziyade merdiven kullanması için ikna etmeli. Gerçekten gerekli olmadığı sürece bir asansör kullanılmamalı."

Daily Mail'in haberine göre, İngiltere’nin Halk Sağlığı Klinik Danışmanı profesör Gray, yaşlı kişileri fit kalmaya, günde en az 10 dakika yürüyüş yapmaya çağırdı.

Emeklilik dinlenmenin vakti değil

Uzmanlar, önümüzdeki 10 yılda bakıma muhtaç yaşlı insan sayısında bir artış olacağını öngörüyor. Lancet Halk Sağlığı dergisinde bu yılın başlarında yayımlanan bir araştırmaya göre; İngiltere ve Galler'de bakım gerektiren 65 yaş üstü kişi sayısının 2025 yılına kadar yüzde 25 oranında artacağı öne sürüldü. Çalışmalar, yaşlıların yalnızca yüzde 2'sinin haftalık egzersiz gereksinimini karşıladığını gösterdi.

  • "Yaşlı insanların dinlenmesi fikrine meydan okumalıyız" diyen Gray, "İnsanlar yaşlı olsalar da aktif olmaya ihtiyaç duyarlar. Etkinliği artırmaları gerekiyor. Her yetişkin her hafta en az 150 dakika orta derecede fiziksel aktivite yapmalı ve haftalık günde iki kez güç ve denge eğitimi yapmalıdır. Hastanede yatan yaşlı hastalar yataklarının yanında çömelme hareketleri yapmalı ve koridorlarda yürümeliler" açıklamasında bulundu.
#Oxford Üniversitesi
#Oxford
6 yıl önce