|

Sanata sığındık

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan “Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2017” yayınlandı. Osman Özbahçe’nin editörlüğündeki çalışma, 2016’daki terör olaylarına, darbe girişimine rağmen sanatçıların üretime devam ettiğini, sanatın zor şartlarda olsa da yaşadığını kanıtlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:48 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye Yazarlar Birliği bu yıl darbelerin edebiyata olan etkisini de özel bir etknlikle tartışmıştı.
Türkiye Yazarlar Birliği bu yıl darbelerin edebiyata olan etkisini de özel bir etknlikle tartışmıştı.

Bir yıl boyunca edebiyat, siyaset, sinema, müzik, medya, folklor alanlarında meydana gelen olayların nabzını tutan “Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2017” okurun ilgisine sunuldu. Osman Özbahçe editörlüğünde, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan yıllıkta haberler, değerlendirme yazıları, röportaj ve kronolojik olaylar listesi yer alıyor. Ahmet Varol İslam Dünyası, Ali Özgün Öztürk Türk Dünyası, Zeynep Arkan Şiir, Necip Tosun Hikaye, Alaattin Karaca Roman ve Hüseyin Akın Deneme-İnceleme bölümlerini hazırlayan isimler.

15 TEMMUZ UNUTULMADI

Musiki bölümünü kaleme alan Nebahat Konu Yılmaz, yılın öne çıkan etkinlik, konser, festival ve müzikal hareketlerini hatırlatıyor. 2016 yılının albümleri, müzik konulu kitapları ve dergileri de tanıtılıyor. Gülcan Tezcan’ın hazırladığı sinema bölümünde ise Sinemacıların 15 Temmuz İmtihanı, Destek Alan Filmler başlıklı yazılar bulunuyor. Ayrıca yakın zamanda kaybedilen sanatçılar Tarık Akan, Remzi Evren, Oya Aydoğan, Erdal Tosun, Tanju Gürsu, Giovanni Scognamillo, Vedat Türkali hakkında tanıtıcı metinler yer alıyor.

Nesillerin Mirası'ndan anılar

Kültür ve Sanat Yıllığı’nın Nesillerin Mirası bölümünde Yeni Şafak gazetesi yazarı, emektar kalem Osman Akkuşak ile yapılan bir söyleşi de bulunuyor. 86 yaşındaki Akkuşak ile Hüseyin Akın konuşmuş. “Milletimin güzelliğinden eminim” diyen emektar kalem, Yahya Kemal, Necip Fazıl, Kadir İnanır, Sezai Karakoç ile anılarını anlatıp gelecek planlarından bahsediyor.


#​Türkiye Yazarlar Birliği
#Sanat
7 yıl önce