|

Suna Pekuysal'a son görev

Hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal için ilk tören Fatih'teki Reşat Nuri Gültekin Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

İha
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 13:35 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Suna Pekuysal'a son görev
Suna Pekuysal'a son görev

Kalça kırığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal için ilk tören Fatih'teki Reşat Nuri Gültekin Sahnesi'nde gerçekleştirildi.


Törene Pekuysal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda meslektaşı katıldı. Tiyatro sanatçıları Haldun Dormen, Zihni Göktay, Kenan Işık, Halit Akçatepe, Hümeyra törene katılanlar arasında yer aldı.


Sahneye gelerek mum yakan meslektaşları, Pekuysal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü. Konuşma yapan sanatçının oğlu Sait Ali Köknar, tiyatronun kendi hayatında büyük bir yeri olduğunu söyledi.


Köknar, "Tiyatro bana katil olmanın, aç olmanın ne olduğunu bana yaşattı. Tiyatro beni özgürleştirdi. Bir insan olarak neler yapabileceğimi, sınırlarımı ve ufkumu tanıttı. Benim annem bir çok karaktere can verdi, bana da can verdi. Yaşasın Suna Pekuysal, yaşasın tiyatro" dedi.



Suna Pekuysal cenazesi Fatih'teki Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi.

Sevenleri Pekuysal'ı burada da yalnız bırakmadı. Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazına, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tiyatrocular Haldun Dormen, Zihni Göktay, Erol Evgin, Yalçın Menteş, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler ve çok sayıda seveni katıldı.


Ünlü tiyatrocunun oğlu Sait Ali Köknar taziyeleri kabul etti. Pekuysal'ın cenazesi kılınan namazın ardından Mevlanakapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

16 yıl önce